Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Αγιογραφία .....(και όμως μυρίζει.........)


               
                    

(και όμως μυρίζει.........)

Πέμπτη 03.04.14
new  «Και όμως γυρίζει..»
http://kefalonianews.gr/wp-content/uploads/2014/03/kalafatis-644x325.jpg 
                                                                          - 
 

«Και όμως γυρίζει..»
.είχε ψιθυριστεί κάποτε.
Η φράση αυτή απέμεινε μέχρι τις μέρες μας ως σύμβολο της δύναμης της γνώσης και της επιστήμης (κυρίως), αλλά και (μεταξύ άλλων πολλών) ως σύμβολο αντίστασης ή/και ανατροπής σε διαφόρους τομείς.
Σήμερα σε μια «δύσκολη» περίοδο, εν μέσω μιας τεράστιας και γενικευμένης κρίσης (κυρίως θεσμών και αξιών και κατόπιν κοινωνική και οικονομική, κατά την άποψή μου), η φράση αυτή τελευταία ψιθυρίζεται ολοένα και περισσότερο από Κεφαλονίτες. Και ψιθυρίζεται όχι για κάτι γενικότερο (πχ επειδή θεωρούν πως «γυρίζει» το κλίμα στη χώρα). Ψιθυρίζεται με αφορμή τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Μη αναμενόμενο, αλλά ισχύει!
Οι Κεφαλονίτες προφανώς θεωρούν ή/και ελπίζουν πως η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα στην κρίση που βιώνουν.
Αφορμή των ψιθύρων και των ελπίδων αυτών είναι, όσο και αν φαίνεται περίεργο, μια εκ πρώτης όψεως απλή ανακοίνωση καθόδου στις εκλογές ενός υποψηφίου Δημάρχου.
Φυσικά αναφέρομαι στην ανακοίνωση του Αλέκου Καλαφάτη.
«Και όμως γυρίζει» ψιθυρίστηκε, ακόμα και την ίδια μέρα της ανακοίνωσης, παρόλο που ο χρόνος για τις εκλογές ήταν μόνο 2 μήνες.
«Και όμως γυρίζει» ψιθυρίστηκε πρώτα από όλα από ανθρώπους που έψαχναν «αποκούμπι», που περίμεναν μια αφορμή για να ενεργοποιηθούν-να ασχοληθούν και να αλλάξουν τα δημοτικά πεπραγμένα.
«Και όμως γυρίζει» ψιθυρίστηκε στη συνέχεια από ανθρώπους που παρά τις δυσκολίες θέλουν ακόμα να «παλέψουν», αλλά δεν τέμνονταν πουθενά με τις υπάρχουσες υποψηφιότητες.
Φυσικά, «και όμως γυρίζει» ψιθυρίστηκε από ανθρώπους που αναγνωρίζουν πως όσα και να του καταμαρτυρήσουν, «ο Καλαφάτης ως Δήμαρχος άφησε και 10 έργα πίσω του» (κάποια πρωτοποριακά για την εποχή, πχ ΒΙΠΕ, Διαδημοτική).
«Και όμως γυρίζει» ψιθυρίστηκε και από ανθρώπους που κριτικά λένε πως ίσως να έπρεπε να είχε φτιάξει ακόμα περισσότερα ο Καλαφάτης, αλλά αναγνωρίζουν πως παρέδωσε πλεονασματικό Δήμο.
«Και όμως γυρίζει» ψιθυρίστηκε από πρώην αντιπάλους, που έχουν όμως να λένε πως «με τον Καλαφάτη οι όποιες διαφορές ήταν σε πολιτικό επίπεδο» και πως «υπήρχε, αμήν τι άλλο, ήθος».
«Και όμως γυρίζει» ψιθυρίστηκε από κόσμο που 2 μήνες πριν της δημοτικές, έβλεπε πάλι «τα ίδια και χειρότερα».
«Και όμως γυρίζει» ψιθυρίζεται και από κάποιους που απλός λένε «μαγκιά του που βγήκε μπροστά και τρέχει να φτιάξει ψηφοδέλτιο 2 μήνες πριν τις εκλογές».
«Και όμως γυρίζει» ψιθυρίζεται από κόσμο που ελπίζει να ενωθούν υπό τον Καλαφάτη «υγιείς δυνάμεις του τόπου».
«Και όμως γυρίζει» ψιθυρίστηκε όμως και από κόσμο που ενώ προσωρινά «ξέπεσε» (αφού προκειμένου ζήσει την οικογένειά του, έφτασε να «παρακαλάει» και να τον «κρατάνε» για ένα κομμάτι ψωμί), θέλει να συνεχίσει να είναι περήφανος.
«Και όμως γυρίζει» λέει κόσμος, βλέποντας και μαθαίνοντας να ενεργοποιούνται ως υποψήφιοι σε όλα τα σημεία της Κεφαλονιάς άνθρωποι με θέληση για προσφορά στον τόπο, που πιθανόν να ήταν στο παρελθόν «απέναντι» από τον Καλαφάτη.
«Και όμως γυρίζει» ψιθυρίζεται ακόμα-ακόμα και «δια της ατόπου απαγωγής», από κόσμο που μπορεί να διαφωνεί με πολλές πρακτικές, ακόμα και με πρόσωπα που ακούγονται για το υπό διαμόρφωση ψηφοδέλτιο κλπ..που όμως σε καμία περίπτωση δε συγκρίνονται με αυτά που βιώνουν σήμερα ή/και προβάλλονται ως εναλλακτικές επιλογές.
«Και όμως γυρίζει» ψιθυρίζεται από ανθρώπους με το επιχείρημα πως -η πολιτική στην τελική είναι θέμα «συγκρίσεων» και «ζυγίσματος»-, στα οποία οι υπόλοιποι υποψήφιοι φαίνονται «ελλιποβαρείς».
«Και όμως γυρίζει» ψιθυρίζεται, απλά με την προσδοκία να φύγουν «οι άλλοι» και τα «εναλλακτικά τους κέντρα».
«Και όμως γυρίζει» ψιθυρίστηκε, λόγω του ότι «ο Καλαφάτης δρα με μαθηματικό ορθολογισμό» (μάλλον λόγω επαγγέλματος υποθέτω; Ο Γαλιλαίος βέβαια γι'αυτό καταδικάστηκε!!!).
«Και όμως γυρίζει» ψιθυρίστηκε, ελπίζοντας στην πολιτιστική επανέναρξη, «αφού ο Καλαφάτης έφτιαξε το θέατρο, τα καλλιτεχνικά συγκροτήματα κλπ».
«Και όμως γυρίζει» ψιθυρίζεται από κόσμο που θεωρεί πως μπορεί να «αναπτυχθεί» το νησί, «αφού ο Καλαφάτης ήταν που έφτιαξε βιολογικό καθαρισμό, παραλία, ΚΤΕΛ, ΒΙΠΕ, λιθόστρωτο κλπ».
«Και όμως γυρίζει» ψιθυρίζεται, ελπίζοντας στην κοινωνική πολιτική-στήριξη του Δήμου, αφού «επί Καλαφάτη ξεκίνησαν τα προγράμματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες, αναβαθμίστηκε το γηροκομείο, τα ΚΑΠΗ κλπ».
«Και όμως γυρίζει» ψιθυρίζεται και για διάφορους άλλους λόγους.
Προσωπικά, οι περισσότεροι από τους προαναφερθέντες λόγους δε με αφορούν, δε με αγγίζουν. Εγώ διατείνομαι πως «Και όμως γυρίζει» εάν ο Καλαφάτης καταφέρει να εμπνεύσει για αυτά που έχει σκοπό να κάνει.
Διατείνομαι πως «Και όμως γυρίζει», όχι μόνο επειδή οι υπόλοιποι είναι «λίγοι» ή «σαθροί», αλλά επειδή το αναμφισβήτητο προσόν του Καλαφάτη είναι πως είναι «πολιτικό ζώον»!
Και ως τέτοιο, μπορεί να φέρει την πολιτική στο προσκήνιο.
«Και όμως γυρίζει» λοιπόν, εφόσον αποδείξει-επιβεβαιώσει την «πολιτική του υπεροπλία»!
Αναμένω λοιπόν και το πρόγραμμά του, ώστε ο ψίθυρος να γίνει φωνή:
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΓΥΡΙΖΕΙ.


Με τιμή
Ο Ορθολογιστής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου