Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Μέχρι κι ο Χάρος ντρεπόταν να τους πάρει...

Το λιμενικό δολοφόνησε 9 παιδιά και 3 γυναίκες στο Φαρμακονήσι. 



Η βάρκα των προσφύγων είχε σχεδόν φτάσει στις ελληνικές ακτές όταν τους εντόπισε το ελληνικό λιμενικό. 

Οι λιμενικοί έδεσαν τη βάρκα πάνω στο σκάφος προκειμένου να τους επαναπροωθήσει παράνομα πίσω στη Τουρκία. 

Όπως προκύπτει τα σκάφος έτρεχε με τόσο μεγάλη ταχύτητα που έσπασε το σκοινί που κρατούσε τη βάρκα. 

"Ο κόσμος σχεδόν σκορπιζόταν στη θάλασσα. Στο πρώτο χτύπημα τρύπησε η βάρκα των προσφύγων και γέμισε νερό και τότε άρχισαν να πέφτουν τα παιδιά στη θάλασσα" λέει ο Νασίμ Λομανί επικαλούμενος τις μαρτυρίες των διασωθέντων που έφτασαν στο Πειραιά.

«Τους απωθούσαν και δεν τους άφηναν να μπουν μέσα στη βάρκα του λιμενικό. Μια γυναίκα είπε πως ενώ κρατούσε το πόδι ενός λιμενικού για να μπει μέσα στη βάρκα, αυτός τη κλωτσούσε και την πέταξε μέσα στη θάλασσα και πέταξε και το μωρό από την άλλη πλευρά". 

Οι λιμενικοί "έσβησαν το προβολέα που είχαν αναμμένο εκείνη την ώρα για να μην φαίνεται από τις τουρκικές ακτές τι συνέβαινε μέσα στη θάλασσα" λέει ο κ. Λομανί.

Σιωπή Σημαίνει Συνενοχή




Ταχίρ, συνοδός του διασωθέντα πρόσφυγα απο το Φαρμακονήσι που προσήχθη σήμερα στο Α.Τ Ομονοίας μιλά στο Κόκκινο για την νέα περιπέτεια του ανθρώπου και τους ισχυρισμούς του υπουργού Ναυτιλίας πως οι λιμενικοί βοήθησαν τους πρόσφυγες οι οποίοι φέρονται να τους ευχαρίστησαν.

"Δεν συνέβη ποτέ αυτό, οι πρόσφυγες δεν έδωσαν ποτέ καταθέσεις, δεν γνωρίζουν κάν αγγλικά, ο άνθρωπος βρίσκεται δίπλα μου.

Όποιος θέλει να ρωτήσει τους πρόσφυγες τι ακριβώς συνέβη ας έρθει αύριο στην συνέντευξη τύπου στις 12.00 στο Σύνταγμα" δήλωσε στο Κόκκινο ο συνοδός ενός εκ των διασωθέντων προσφύγων απαντώντας στις πρωινές δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας. 

"Δεν μας νοιάζει τίποτα, θα πάμε στο τμήμα για να τον ελέγξουμε" δήλωσαν οι αστυνομικοί που προσήγαγαν σήμερα έναν απο τους διασωθέντες πρόσφυγες απο το Φαρμακονήσι, όταν ο συνοδός του κ. Ταχίρ, τους δήλωσε την ιδιότητα του ανθρώπου.

Ακούστε το ηχητικό


Πηγή : www.stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου