Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

καλημέρα! Ξημέρωσε 1967 και μυρίζει βροχή και ερπύστριες στην ατμόσφαιρα...



ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΣ ΦΑΣΙΣΤΑ ;@N0nServ1am 4 κλουβες αποκλείουν τη Νομική μεχρι τη Δευτέρα,με εντολή Φορτσακη. Τα ίδια και στην ΑΣΟΕΕ. Το κράτος ..


Πολυτεχνείο 1995

Εικόνες από καθεστωτικά μέσα με τις συγκρούσεις έξω από το πολυτεχνείο, η βιαιότητα της εξουσίας και η επόμενη μέρα με την επέμβαση των ΜΑΤ, την παραβίαση του ασύλου και το κίνημα αλληλεγγύης στους συλληφθέντες
               
Καταγγελία ΑΡ.ΕΝ. Νομικής για Lock Out

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΟ ΛΟΚ-ΑΟΥΤ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ

Ως Αριστερή Ενότητα Νομικής καταγγέλλουμε το πραξικοπηματικό lock-out που συντελείται αυτή τη στιγμή στη Νομική Σχολή Αθηνών η οποία είναι περικυκλωμένη από 4 κλούβες και 7 διμοιρίες ΜΑΤ με εντολή του πρύτανη Φορτσάκη. Φαίνεται πως οι 6 συνεχόμενες βδομάδες αγωνιστικών αποφάσεων του ΦΣ Νομικής οδηγούν τον τέως πρόεδρο της Νομικής νυν πρύτανη να καταφύγει στην ολοκληρωτική και αυταρχική πρακτική του lock-out για να εμποδίσει την προγραμματισμένη για την Παρασκευή 13/11 κατάληψη της σχολής και τη διενέργεια εκδήλωσης εκ μέρους του ΦΣ για την παρακαταθήκη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στο σήμερα, δείχνοντας πως ο αυταρχισμός του τότε αναγεννάτε στο τώρα μέσω της προσπάθειας παρεμπόδισης και τρομοκράτησης του αγώνα. Η Νομική σχολή όμως δεν είναι τσιφλίκι κανενός πρύτανη. Αντίθετα πρέπει και θα αγωνιστούμε να παραμείνει ανοιχτή στους φοιτητές, τις φοιτήτριες που παλεύουν για ένα άλλο πανεπιστήμιο και την αγωνιζόμενη κοινωνία που αντιστέκεται και παλεύει για μια ζωή με αξιοπρέπεια.


Καμία ανοχή στις πραξικοπηματικές ενέργειες του Φορτσάκη!
Καμία ανοχή στο σύγχρονο αυταρχισμό!
Όπως και τότε έτσι και τώρα τα όνειρά μας θα πάρουν εκδίκηση!

Αύριο στις 8π.μ. όλοι και όλες έξω από τη σχολή μας για να προστατέψουμε το άσυλο απέναντι στους απογόνους εκείνων που έστειλαν το τανκ στο Πολυτεχνείο!



Τα ΜΑΤ στη Νομική είναι ο σίγουρος τρόπος για να σπουδάσουν ήσυχοι οι Καπερνάροι του μέλλοντός μας.
No future.

Έλλη @ElliAthens
Πώς είναι δυνατόν να επιτρέπεται μια ισχνή μειοψηφία ματατζήδων και πρυτανικών αρχών να κλείνει το πανεπιστήμιο;;;

Βίαιη απομάκρυσνη από τα ΜΑΤ των φοιτητών έξω από τη Νομική:

Σου θυμίζει κάτι? Η Νομική είναι Νοικοκύρη μου



καλημέρα! Ξημέρωσε 1967 και μυρίζει βροχή και ερπίστριες στην ατμόσφαιρα....

Διμοιρίες ΜΑΤ γύρω απ τη Νομική τώρα… Μεγάλη κινητοποίηση με εντολή Φορτσάκη ενόψει Πολυτεχνείου… Σύμφωνα με φοιτητές του ιδρύματος, οι ίδιοι οι...
PLATEIAMOLAON.WORDPRESS.COM 



Πάλι το κράτος ενεργοποίησε τον κατασταλτικό του μηχανισμό.

Γιατί βλέπουμε τους μπάτσους με κλούβες να περικυκλώνουν τη Νομική;
Λόγω της ενορχηστρωμένης επιχείρησης του κράτους υπό τις οδηγίες των ευρωπαικών του διευθυντηρίων, να μετατραπούν τα πανεπιστήμια σε αποστειρωμένους χώρους από κοινωνικές και πολιτικές διεκδικήσεις που θα εξυπηρετούν μόνο ακαδημαικές λειτουργίες! 

Αλλά να μην ξεχνάμε την σπουδαία παράδοση των πανεπιστημίων, ως χώρων στέγασης της κοινωνικής και ταξικής αντίστασης, σε πολιτικές και κοινωνικές διεκδικήσεις οι οποίες οδήγησαν στην θεσμοθέτηση του ασύλου το 1982!

Τι στάση οφείλουμε να πάρουμε μπροστά σε αυτά που συμβαίνουν αυτές τις ημέρες;
Μόνο μαχητική!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου