Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Έγινε της παρέλασης

 Ψοφάνε για παρέλαση.





«Με απόφαση του Περιφερειάρχη κατά τους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου, οι επίσημοι εκπρόσωποι των εκκλησιαστικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών θα παρίστανται σε προκαθορισμένα σημεία, στο ίδιο επίπεδο με τους παρελαύνοντες, χωρίς τη χρήση υπερυψωμένης κατασκευής (εξέδρας), από κοινού με αντιπροσωπεία μαθητών, εργαζομένων και εκπροσώπων της Εθνικής Αντίστασης».

Και, βεβαίως, κάποιοι έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια την απόφαση.
Αλλά, όπως λέει και ο Λυκούδης, «η “αγκαλιά” της δημοκρατίας μας είναι τόσο μεγάλη ώστε χωράει εύκολα όλες τις απόψεις» κι έτσι «ούτε γάτα ούτε ζημιά».
«Τελικά επικράτησε η λογική και η σύνεση…Προς μεγάλη απογοήτευση κάποιων “θερμοκέφαλων” και δήθεν “επαναστατών” που ανήκουν τόσο στον “δημοσιογραφικό” όσο και στον πολιτικό χώρο που ευελπιστούσαν να μετατραπούν οι εκδηλώσεις του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου σε “ρινγκ” μεταξύ του Δήμου και της Περιφέρειας». (εφημ. «Ανεξάρτητος») .

Τελικά, ο Θόδωρος βγάζει γέλιο.

 
Έδωσε εντολή στον Δρακουλόγκωνα να βρει αντιστασιακούς από τα χρόνια της κατοχής του 41-44, για να κάτσει δίπλα τους. 70 χρόνια έχουν περάσει από το τέλος της κατοχής και ο Θόδωρος δεν έκαμε λογαριασμό, για να δει αν έχει απομείνει κάποιος από την ένδοξη γενιά. Κάποιον που ξέρω κι έχει περάσει τα 90, πλην όμως είναι ακόμα μάχιμος, ο Δρακουλόγκωνας δεν τολμά να τον πλησιάσει, εκεί στη Σάμη. Πάλι καλά, που δεν εφάρμοσε το σύστημα των 60ρηδων «Μακεδονομάχων» της Θεσσαλονίκης, που παρέλαυναν 80 χρόνια μετά τη λήξη του «Μακεδονικού Αγώνα».

Ευτυχώς, που υπάρχει και η αντικειμενική και σοβαρή δημοσιογραφία. Βγάζει κι αυτή γέλιο:


«Απούσα ήταν η βουλευτής Α. Θεοπεφτάτου, προφανώς γιατί θα είχε δίλημμα να επιλέξει τοποθεσία» (Ανεξάρτητος).
Δεν ήξερε ότι ήταν στην Ιθάκη. Ή ισχύει το άλλο; Τώρα που έχουμε το φτυάρι να θάψουμε τη μία, μέσα από την ανύπαρκτη απουσία, για να αναδειχθεί ο άλλος.

 Ο νέος, ο αρεστός σε Δήμο και Περιφέρεια υποψήφιος βουλευτής του ΣυΡιΖα.

Άλλος στην εξέδρα, άλλος δίπλα, άλλος απέναντι.


Άλλα αποφάσισε, ομόφωνα, η Ν.Ε. του ΣυΡιΖα κι άλλα έλεγε η ανακοίνωση, που βγήκε! Λογοκρίθηκε η απόφαση για ανάρτηση πανό απέναντι από τους επισήμους! 


Τώρα τι να πω; Έγινε της παρέλασης ή έγινε του ΣυΡιΖα (Κεφαλονιάς).

Πάντως, ο απτόητος Θόδωρος έγραψε: 


« Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συνεχίζει τον δρόμο που άνοιξε το βράδυ της 25ης Μαΐου 2014. δίπλα και μαζί με τους μη προνομιούχους συμπολίτες μας που υποφέρουν! σήμερα στα Ιόνια τιμώμενοι δεν ήταν οι κυβερνητικοί ακόλουθοι, ήταν οι μαθητές οι αντιστασιακοί οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι!». 

Ούτε μαθητές, ούτε αντιστασιακούς, ούτε εργαζόμενους ούτε άνεργους είδα δίπλα του. Ούτε δίπλα ούτε μαζί (από χρόνια). Απών εσύ τόσα χρόνια. Απόντες κι εμείς. Στις παρελάσεις μόνο μας θυμάσαι;

Να θυμηθώ:
Οφειλέτες όλων των ειδών, ενωθείτε. Χρωστάμε. Στον εαυτό μας, στα παιδιά μας, στην ιστορία, στην πατρίδα.
Οι παρελάσεις δεν είναι για μας.


ΥΓ: Ο Κεκάτος διοργάνωσε ημερίδα κινεζικών επενδύσεων στην Κεφαλονιά.


Γιάννης Κων. Κρούσος 

  http://www.kefalonitikanea.gr/2014/10/blog-post_433.html#ixzz3HeR6biS6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου