Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Από σφαίρες λιμενικών τραυματίστηκε σοβαρά πρόσφυγας από Συρία στα ανοιχτά της Ρόδου



: Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό"


 

Οι σφαίρες του Λιμενικού έστειλαν στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου της Ρόδου τον Μπιλάλ Μοχάμεντ του Ντάλο, πρόσφυγα από τη Συρία. Δέχτηκε ριπή από πυροβόλο όπλο λιμενικού και φέρει πολλαπλά τραύματα. Υπάρχει επίσης και δεύτερος τραυματίας από σφαίρες.

Είναι ένα καθαρό παράδειγμα με ποιόν τρόπο γίνονται οι απωθήσεις των βαρκών των προσφύγων. Οι ισχυρισμοί ότι προσπάθησαν οι λιμενικοί να χτυπήσουν την μηχανή της βάρκας προκαλούν ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία και ερωτηματικά αν τέτοιες είναι οι εντολές που τους έχουν δοθεί από τα ανώτερα κλιμάκια.

Οι επαναπροωθήσεις του Κικίλια στα υδάτινα σύνορα του Αιγαίου μαζί με τους καταποντισμούς σκαφών στα πελάγη της Λιβύης έχουν οδηγήσει σε εκατόμβες νεκρών. Μόλις μία βδομάδα πριν πεντακόσιοι πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους ενώ ελάχιστοι επιβίωσαν από ναυάγιο-μαζική δολοφονία.

Το κλείσιμο των συνόρων από τη FRONTEX , μια πολιτική που τώρα διαχειρίζεται ο Έλληνας επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, είναι μια εγκληματική δραστηριότητα σε βάρος κατατρεγμένων από τους πολέμους και τις επεμβάσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Ανοίξτε επιτέλους τα σύνορα στους πρόσφυγες των πολέμων. Σταματήστε τις δολοφονίες και τους πνιγμούς στα σύνορα

Πηγή: http://www.antiracismfascism.org/

Αυτά συμβαίνουν κάθε μέρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου