Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Το πλαστό το πασαπόρτι


Εγραψε:Pitsirikos

               

Φίλε Πιτσιρίκο, μαζεύουμε λοιπόν την σκηνή, διπλώνουμε τα σχοινιά, πακετάρουμε ρούχα και κουβέρτες, φορτώνουμε τον γάιδαρο και ξεκινάμε για την νέα position στον νότο της Εσπερίας. Πάλι καλά! Ίσως και καλύτερα αφού θα βλέπουμε επιτέλους και την (ξένη) θάλασσα, όχι μόνο την (ξένη) γη. Keep moving! Με το ένα μάτι στραμμένο στην Ελλάδα, με το άλλο στον δρόμο. Καμία ελπίδα για την πατρίδα από όπου και να το δεις το πράγμα.

Οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ ετοιμάζουν το σκηνικό του 2009, προετοιμάζοντας το πρώτο «αριστερό» μνημόνιο την άνοιξη του 2015.

Οι ΣαμαροΒενιζέληδες σχεδόν ανακοινώνουν την απομάκρυνση του ΔΝΤ, το οποίο με την σειρά του δηλώνει άγνοια την ώρα που η Μέρκελ καθισμένη στον καναπέ χαμογελά πονηρά.

Και πώς θα αναπληρώσετε την απώλεια από τα δάνεια του ΔΝΤ ρωτάνε οι παπαγάλοι για να πάρουν την πληρωμένη απάντηση από την ελληνική πλευρά: από τις αγορές και από την ανάπτυξη.

Στο μεταξύ, η «αγορά» δυο μέρες μετά εκτιμά ότι οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων θα πάρουν ξανά – σαν την ζωή υποθέτω αλλά χωρίς τις σημαίες – την ανηφόρα. Ωραιότατα!

Επειδή λοιπόν η Πυθία μάσησε χθες το βράδυ την δάφνη, το πρωί σήμερα ξέρασε τον χρησμό και θα σας τον μεταφέρω.

Διακριτική άνοδο των επιτοκίων δανεισμού του ελληνικού κράτους, με πιθανή (όχι όμως σίγουρη) έξοδο του ΔΝΤ από το πρόγραμμα και βουνό από προαπαιτούμενα που εκκρεμούν ακόμα, θα πάμε στις εκλογές πολύ νωρίτερα από τον Φεβρουάριο του 2015.

Πανωλεθρία της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, περήφανη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, άνοδος των Ναζί.

Αμέσως μετά η EUROSTAT ανοίγει τις αραχνιασμένες ντουλάπες κι αντί για το άρωμα λεβάντα του ψεύτικου πρωτογενούς πλεονάσματος, ξεχειλίζει η βρώμα των πραγματικών και τρομακτικών ελλειμμάτων που θα διογκωθούν και πάλι προκειμένου να δικαιολογηθούν τα επόμενα βήματα της νέας ελληνικής κυβέρνησης.

Οι αγορές θα απογειώσουν ξανά το κόστος του δανεισμού.

Αδιέξοδο (ξανά!). Ευρώ ή δραχμή;

Χαμένες πάλι οι θυσίες (sic) των Ελλήνων;

Ευτυχώς που δεν έφυγε ακόμα το ΔΝΤ και έτσι δεν θα χρειαστεί η χώρα να δανειστεί από τους γύπες με 12 και 15%!

Θα γλυτώσουμε τις ελλείψεις φαρμάκων και καυσίμων. Δεν θα δούμε να ποτάμια μας να γίνονται κόκκινα από το αίμα, ούτε τα βατράχια να πέφτουν από τον ουρανό συντροφιά με τις πατροπαράδοτες ακρίδες, κλπ, κλπ.

Ελπίζω ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας, ο επόμενος ΥΠΟΙΚ κ. Δραγασάκης και Υπ. Ανάπτυξης καθηγητής Σταθάκης να μην επιλέξουν κανένα όμορφο ελληνικό νησί για να ανακοινώσουν το νέο – με «αναπτυξιακό προσανατολισμό» – μνημόνιο που θα (ξανά) σώσει την ταλαίπωρη πατρίδα και θα απαλύνει την δυστυχία του λαού επιτρέποντας την «αναδιαμόρφωση» και όχι την πλήρη κατάρρευση του «κοινωνικού κράτους πρόνοιας».

Δηλαδή, άφησε τα Αποστόλη που δεν γίναμε ευζώνοι!

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν τα αντικαταθλιπτικά από τον Νοέμβριο γιατί, αν το αφήσουμε για αργότερα, δεν θα υπάρχει πολύ χρόνος για να εκδηλώσουν την δράση τους. Θα είναι δώρο, άδωρον.

Ας ξεκινήσει επίσης ο ένας να γαργαλάει – μέχρι σκασμού – τον άλλον από τώρα. Μπορεί να αποδειχθεί μια σωτήρια συνήθεια στο μέλλον. Σε εποχές πιο δύσκολες από τις σημερινές.

Ίσως την πληρέστερη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί σήμερα στην χώρα, την έχει δώσει σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Τζίμης Πανούσης. Λέει ο Τζιμάκος, ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μοιάζουν με δύο βρομιάρηδες μεσόκοπους που βιάζουν μια νεαρή κοπέλα. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ παίρνουν μάτι και την παίζουν με μανία στο σκοτάδι, καταγγέλλοντας τους βιαστές. Διαλιέέέέχτε!!!

Φιλιά από την Εσπερία

Ηλίας

Υ.Γ. Ο μοναδικός τρόπος να πάρουν πίσω τα χρήματα που έχουν δώσει στα ντόπια τρωκτικά οι Ευρωπαίοι νέο-αποικιοκράτες, είναι η με κάθε τρόπο και κοινωνικό κόστος πλήρη απαξίωση των αξιών έτσι ώστε να βρεθούν στην ευχάριστη θέση να πάρουν τα φιλέτα – περιλαμβανομένων υποδομών, λιμανιών, αεροδρομίων και αιγιαλών – σε τιμές εξευτελιστικές. Βλέποντας τα πράγματα από μακριά νιώθω ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο παρά πέντε της μεγαλύτερης καταστροφής που έχει γνωρίσει ως τα τώρα. Κι όπως πάντα, η πλειοψηφία θα το μάθει από τα δελτία των οκτώ, αρκετές μέρες. Κι όπως πάντα, η μάζα των δυστυχισμένων θα πέσει από τα σύννεφα. «Τι λες ρε παιδί μου;». Ξανά και ξανά!

(Αγαπητέ Ηλία, όποιος γνωρίζει την νεότερη ελληνική ιστορία, ξέρει πως η κατάσταση στην Ελλάδα ήταν πάντα έτσι. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σήμερα. Ποια ήταν η νεότερη ελληνική ιστορία; Μια χώρα υπό βρετανική και -στη συνέχεια- αμερικανική ηγεσία με μια ντόπια λούμπεν μεγαλοαστική τάξη που απαρτίζεται από κομπραδόρους που παριστάνουν τους εθνικόφρονες, ξεκοκαλίζουν τα δάνεια της αμερικανικής βοήθειας, ξεπουλούν την χώρα, ενώ, παράλληλα, κατηγορούν τους κομμουνιστές -και όχι μόνο- πως θέλουν να ξεπουλήσουν τη χώρα στη Σοβιετική Ένωση. Και μετά ήρθαν τα πακέτα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οποία ξεκοκάλισαν επίσης. Οπότε, το θέμα για την Ελλάδα ήταν πότε θα σταματούσαν τα δάνεια. Από την άλλη, είναι δίκαιο σήμερα η χώρα να περάσει ολοκληρωτικά στους Γερμανούς, αφού οι Γερμανοί ελληνιστές του 19ου αιώνα ήταν που βάφτισαν «Έλληνες» τους κατοίκους αυτής της περιοχής και τους έδωσαν μια ταυτότητα που δεν ήξεραν τι να την κάνουν, ούτε κατάφεραν να μάθουν ποτέ να την διαχειρίζονται. Ωραίο αυτό που λέει ο Τζιμάκος. Οι Έλληνες, όμως; Καμία ευθύνη; Μόνο η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ φταίνε; Όχι, Ηλία μου. Αυτά πριν την χρεοκοπία. Τώρα καμία δικαιολογία. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει αυτό που θέλουν και αντέχουν οι Έλληνες. Αυτοί είμαστε. Ο «αθώος» λαός να πάει να γαμηθεί. Τέλος. Να είσαι καλά.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου