Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Η δυσάρεστη έκπληξη του ΣΥΡΙΖΑ

Και η εκκωφαντική σιωπή των σκληροπυρηνικών φανς του 



Η σιωπή των στρατευμένων κονδυλοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ για τις φοροαπαλλαγές των μοναχών δεν βοηθά το κόμμα να κερδίσει εκλογές, ούτε φυσικά να διατηρησει την προοδευτική του ταυτότητα     Από τον ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ

Υπάρχουν πλέον δεκάδες hardcore συριζαϊκά ΜΜΕ (κάποια απ' αυτά ελέγχονται άμεσα απ' το κόμμα), δεκάδες υπερστρατευμένοι δημοσιογράφοι, χιλιάδες φανατικοί ψηφοφόροι-αγγελιοφόροι του. 

Όταν στραβοπατήσει κάποιος άλλος, ακόμα και στην παραμικρή κίνηση πχ. του Σαμαρά, έχουν τη συνήθεια να σηκώνουν τον κόσμο στο πόδι. Δεν βρίσκω κακό ότι είναι τόσο μαχητικοί -εξάλλου και οι αντίστοιχοι του Σαμαρά είναι ίδιοι και χειρότεροι- αλλά ότι δεν είναι καθόλου ακριβοδίκαιοι. 

Κάθε κίνηση του 'εχθρού' με την οποία διαφωνούν (και κατά σατανική σύμπτωση διαφωνούν με ΟΛΕΣ!) την αποκαλούν σκάνδαλο. Δεν αφήνουν ούτε μια απειροελάχιστη πιθανότητα για την αντίθετη άποψη, όλα είναι μαύρα, όλα είναι μονταζιέρες και ψέματα και τεράστια καταστροφή.

Όμως η μαχητική στάση τους για τα πιστεύω τους ξαφνικά μεταμορφώνεται σε απόλυτη σιωπή όταν το κόμμα της αρεσκείας τους είναι αυτό που κάνει τις λάθος κινήσεις. 

 Χτες, 16 βουλευτές της τρισκατάρατης ΝΔ έφεραν τροπολογία στη Βουλή για σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές των μοναχών. (Με την τροπολογία απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής φορολογικής δήλωσης οι συνταξιούχοι μοναχοί με εισόδημα μέχρι 9,5 χιλιάδες ευρώ. Επιπλέον προβλέπεται η απαλλαγή τέλους χαρτοσήμου για τις Ιερές Μονές, όπως επίσης δε θα γίνεται παρακράτηση φόρου για τα μισθωτά πρόσωπα που παρέχουν κάθε είδους εργασία στις Ιερές Μονές.) 

Αμέσως οι δυνάμεις της προόδου -μεταξύ των οποίων είναι και οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ- καυτηρίασαν την κίνηση, και πολύ καλά έκαναν. Το κράξιμο εναντίον της ΝΔ ξεκίνησε φορτσάτο, και θα γιγαντωνόταν σύντομα, αν δεν έσκαγε μια απρόβλεπτη είδηση... 

 4.9.2014 | 10:17 
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταψήφισε την τροπολογία για το Άγιο όρος «Παρών» στις φοροαπαλλαγές 

 Όλο και πιο κοντά στην εκκλησία φαίνεται να έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη Τσίπρα στο Άγιο Όρος, το κόμμα της αριστεράς δεν καταψήφισε τροπολογία που έφεραν βουλευτές της Ν.Δ. στη Βουλή με φοροαπαλλαγές για την Αθωνική πολιτεία και τους μοναχούς. Υπενθυμίζεται ότι με την τροπολογία απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής φορολογικής δήλωσης οι συνταξιούχοι μοναχοί με εισόδημα μέχρι 9,5 χιλιάδες ευρώ. Επιπλέον προβλέπεται η απαλλαγή τέλους χαρτοσήμου για τις Ιερές Μονές, όπως επίσης δε θα γίνεται παρακράτηση φόρου για τα μισθωτά πρόσωπα που παρέχουν κάθε είδους εργασία στις Ιερές Μονές.

 === 

 Βρίσκω τελείως αντιπαραγωγική την τυφλή αποδοχή κάθε χαζομάρας που κάνει η ΝΔ ή ο συριζα απ' τους οπαδούς του αντίστοιχου κόμματος - όπως και το κράξιμο σε κάθε, μα κάθε, κίνηση που κάνει ο αντίπαλός τους. 

Οι οπαδοί-'ταλιμπάν' (αυτοί που σε βρίζουν αν διατυπώσεις διαφορετική άποψη, που σε θεωρούν προδότη, που θα υπερασπιστούν με εξωφρενικό, στρατευμένο πάθος κάθε κίνηση του αρχηγού τους), κάνουν λιγότερο καλό απ' ό,τι θεωρούν οι ίδιοι. Απωθούν περισσότερους απ' όσους πείθουν.

Η σιωπή των στρατευμένων κονδυλοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ για τις φοροαπαλλαγές των μοναχών δεν βοηθά το κόμμα να κερδίσει εκλογές, ούτε φυσικά να διατηρησει την προοδευτική του ταυτότητα. Η ειλικρίνειά τους θα ήταν χρήσιμη και θα έστελνε μήνυμα στον Τσίπρα απ' τους φανατικούς του οπαδούς - μόνο τότε ίσως το λάμβανε υπόψη του. (Tough love χρειάζεται απ' όλους εμάς που έχουμε κάποιες ελπίδες απ' τον ΣΥΡΙΖΑ.) 

Εκτός αν είναι στ' αλήθεια όλοι τους ευτυχισμένοι -ή μάλλον έχουν πείσει τους εαυτούς τους πως είναι ευτυχισμένοι- με την επιχειρούμενη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, με τα κολλητηλίκια με τους παπάδες και το φλερτ με τους ψεκασμένους του Καμμένου...

 Πηγή: www.lifo.gr



Παρών ο ΣΥΡΙΖΑ για το αφορολόγητο στις 9.500€ ειδικά για τους μοναχούς. Ότι και να κάνετε στη Κουμουνδούρου ο Θεός αγαπάει ΝΔ χωνέψτε το.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου