Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Ο ΠΑΡΙΣΗΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ...

Rhesus Révolution


Όχι δεν μπορούμε να πούμε πως "πέσαμε από τα σύννεφα" με την τοποθέτηση του κύριου Παριση..... ποτέ δεν το έπαιξε αντιμνημονιακός...

Κακώς εκνευρίστηκαν τα μέλη της επιτροπής αγώνα..


Ο ΠΑΡΙΣΗΣ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΞΑΝΑΒΓΗΚΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ......


ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ...

Δημοτικές Εκλογές 18 Μαΐου 2014 (Α Γύρος)

1. ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ:   30,46%
(6.703 ψήφοι)



3. ΕΝΩΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΠΟΛΗ:   23,36%
(5.140 ψήφοι)



Δεν θα αφήσω να ρημάξει η Κεφαλονιά!

Ανέβηκαν οι τόνοι το μεσημέρι στο Δημαρχιακό Μέγαρο όταν η Επιτροπή Αγώνα Λειβαθούς επισκέφθηκε τον Δήμαρχο, Αλέξανδρο Παρ ίση για να του επιδώσει το ψήφισμα που συνέταξε κατά του ξεπουλήματος της παραλίας Τραπεζάκι από το ΤΑΙΠΕΔ.


Ο Δήμαρχος παρέλαβε στα χέρια του το ψήφισμα και άνοιξε διάλογο με τα μέλη της Επιτροπής, εκφράζοντας τη δική του άποψη. Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι το θέμα πρέπει να έρθει εκ νέου τον Σεπτέμβριο στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητηθεί, μετά από τρεις μήνες που η πλειοψηφία είχε λάβει τότε απόφαση να μην… πειραχθεί το Τραπεζάκι. 

Ωστόσο, – μιλώντας, όπως είπε, με καθαρά επιχειρηματικά κριτήρια – δήλωσε υπέρμαχος των επενδύσεων στο νησί προκειμένου να υπάρξουν θέσεις εργασίας για τους άνεργους πολίτες και τις οικογένειες, παρά να υπάρχουν περιοχές φυσικού κάλλους που παραμένουν αναξιοποίητες. Η συζήτηση, μάλιστα, πήγε παράλληλα και στην έκταση που παραμένει ανεκμετάλλευτη στο Μετόχι. “Εγώ πιστεύω ότι η Κεφαλονιά, που έχει αυτό το φυσικό κάλλος, έχει ανάγκη από κλίνες. Για να δουλέψουν 70-80 οικογένειες. Στο Μετόχι υπάρχουν Αμερικανοί που θέλουν να χτίσουν 165 βίλες για να αναπτυχθεί όλη η περιοχή. 


Στο Τραπεζάκι μπορεί να δημιουργηθεί ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων για να αναπτυχθεί όλη η περιοχή. Πρέπει να το φέρουμε το θέμα στο νέο Συμβούλιο και να πάρουμε μια απόφαση. 

Προσωπικά, πιστεύω ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη σε έναν τόπο χωρίς επένδυση. Η Κεφαλονιά δεν μπορεί να ζήσει χωρίς επενδύσεις” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παρίσης. Στο σημείο αυτό, τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα εξέφρασαν τις σοβαρές επιφυλάξεις τους, καθώς υπογράμμισαν ότι μια τέτοια κίνηση θα στερήσει την παραλία από τον κόσμο ενώ θα δοθεί το δικαίωμα και στους ιδιώτες π.χ. να βάλουν μπάρες ή να ορίσουν τιμή εισιτηρίου για να υπάρχει πρόσβαση στη θάλασσα από το λαό. 

Επιχειρήματα, ωστόσο, που αντέκρουσε ο κ. Παρίσης. Ο Διονύσης Γεωργόπουλος, από τη μεριά του, καυτηρίασε την αλλαγή στάσης του Δημάρχου σε σχέση με την απόφαση που είχε πάρει πριν από τρεις μήνες το Δημοτικό Συμβούλιο, υπογραμμίζοντας ότι “πρέπει να έχουν μπει στο παιχνίδι ισχυροί επιχειρηματικοί παράγοντες για να λέτε άλλα τώρα και φαίνεται ότι υπάρχει έτοιμο σχέδιο για κατασκευή ξενοδοχείου πέντε αστέρων”. Η κουβέντα, τελικά, έφερε η μία την άλλη και δεν άργησε να έρθει το ξέσπασμα του Δημάρχου: “Εγώ θα εισηγηθώ υπέρ των επενδύσεων. Δεν θα αφήσω την Κεφαλονιά να ρημάξει. 

Ας χτυπιέται ο Δίας κάτω εγώ δεν θα αφήσω την Κεφαλονιά να ρημάξει!”

Στο σημείο αυτό, τα μέλη της Επιτροπής Αγώνας αποχώρησαν εκνευρισμένα από το Μέγαρο, με τον Σταύρο Γρηγορόπουλο να υπογραμμίζει απευθυνόμενος στον κ. Παρίση “Οπως στήριξες τα εφοπλιστικά συμφέροντα στη Σάμη και έφτασε η περιοχή να μην έχει πλέον ακτοπλοϊκή γραμμή και να έχει υποβαθμιστεί, το ίδιο πας να κάνεις κι τώρα. Ο λαός πρέπει, πλέον, να βγάλει τα συμπεράσματα του και να καταλάβει τι ακριβώς σχεδιάζεις και πως θα κινηθείς…”

Ρεπορτάζ Μιχάλης Ανδρεαδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου