Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

AΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ


Update Status
AΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΘΕΤΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ

Με ένα εξαιρετικά... διδακτικό ένθετο το οποίο μάλιστα απευθύνεται και στα παιδιά (...), επέλεξε αυτή την Κυριακή ναξεφτιλιστεί (έτι περαιτέρω) η "σοβαρή" Καθημερινή, προσπαθώντας προφανώς να εισάγει όσο πιο έγκαιρα γίνεται τα φυντανάκια των αναγνωστών της, σε θεμελιώδεις όρους και πρακτικές της "ελεύθερης αγοράς" όπως "ξέπλυμα χρήματος" και "υπεράκτιες εταιρείες".

Πρόκειται για μια έκδοση της Walt Disney, που εμφανίζει τον πασίγνωστο θείο Σκρουτζ να ξεπλένει χαρτονομίσματα και υπό τον εξαιρετικά εύγλωττο τίτλο "Μήνυμα από τη μυστηριώδη νήσο". (...)

             



Δεδομένου ότι ο ιδιοκτήτης της κ. Ι. Αλαφούζος ι, γνωρίζει όσο ελάχιστοι σε αυτή τη χώρα τις... "σύγχρονες επιχειρηματικές πρακτικές", καθώς επίσης και τα "ποιοτικά χαρακτηριστικά" (...) του αναγνωστικού του κοινού, και, συμμεριζόμενοι πλήρως τη διάθεση του συγκεκριμένου δημοσιογραφικού ομίλου να στηρίξει με κάθε τρόπο το "αξιακό" πλαίσιο μέσα στο οποίο ευδοκιμεί η νεοφιλεύθερη βαρβαρότητα, η επιχειρηματική αλητεία και φυσικά και το κοινό οικονομικό έγκλημα, θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη επιλογή ήταν απολύτως σωστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου