Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Ο βιασμός των Παλαιστινίων γυναικών θα απέτρεπε τις επιθέσεις....

μετά την Ισραηλινή βουλευτή που είπε να σκοτώσουν τις Παλαιστίνιες μανάδες τώρα έρχεται ο Ισραηλινός ακαδημαϊκός να πει αυτό και αναρωτιέμαι. Τελικά η ''μόρφωση'' πόσο απέχει απο την παιδεία; Ποιά είναι αυτά τα τέρατα που ο λαός εκλέγει να τους κυβερνά;Και γιατί ακόμα ασκούμε τα ''συνταγματικά μας δικαιώματα'' να εκλέγουμε δολοφόνους,απάνθρωπους που βλέπουν τις ανθρώπινες ζωές ως αναλώσιμες;Γιατί γενικά ασκούμε τα 'συνταγματικάμας δικαιώματα'' όταν τα ίδια τα συντάγματα έχουν καταλυθεί και βιαστει επανελλειμένα απο τους έχοντες εξουσία;Και η μοναδική μας ελεγχόμενη αποσυμπίεση είναι το κράξιμο στα κοινωνικά δίκτυα ή οι εκπομπές τύπου λαζόπουλος; Που στο διάολο αυτοκτόνσε η εξεγερσιακή μας φλέβα και αφήνουμε όλα αυτά τα αποτρόπαια εγκλήματα να συμβούν; Τελικά ποιοί είναι οι παράνομοι;Ποιοί είναι οι τρομοκράτες; Σε ποιός αρέσει η ζωή όπως την έχουν ρημάξει και ποιός νιώθει ελεύθερος με αυτή την ανάπηρη ελευθερία που μας πετάνε σα κόκκαλο;Τί πρέπει να κάνουμε;Και γιατί δεν το κάνουμε;Μήπως κάποιοι που θα σαπίσουν σε λευκά κελιά έδειχναν το δρόμο για μια πιο μαζική κοινωνική επανάσταση χρόνια πρίν;Μήπως με γράφεις στα αρχίδια σου και με θεωρείς έναν ακόμα γραφικο και μηδενιστή και μετράς αντίσροφα τον χρόνο που θα πας στο χωριό σου να αναπνέυσεις μερικές ελέυθερες τζούρες οξυγόνου πριν ο οξυγονοεισπράκτορας σου χτυπήσει την πόρτα;ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;Πού είναι η ανθρωπιά,η τιμή, η ηθική ;Είμαι τόσο ουτοπικός ή απλά ένας μαλάκας;Μήπως κάτι δεν πάει καλά με μένα και πρέπει να προσαρμοστώ; Δεν υπάρχει ελπίδα και όποιος καταδικάζει τη βία απο όπου και αν προέχεται θα αντιαπαντήσω ότι δεν μπορεί το κράτος να έχει το μονοπώλιο της βίας..Και ότι άλλο βία και άλλο αντι-βία.Και ότι ναι καλός ο Γκάντι αλλά ήταν ένας και πλέον το σύστημα έχει προδιαγράψει και προσχεδιάσει εκατό διαφορετικές εκδοχές για το πως να πολεμήσει ανερχόμενους Γκάντιδες. Καμιά δικαιολογία πια ο καθένας ''πολεμά'' όπως μπορεί,αλλα πολεμά.Άλλος πιο σκληροπυρηνικά με τρόπους που λίγοι έκαναν, άλλοι στα οδοφράγματα, άλλοι στην καθημερινή τους ζωή αλλάζοντας συνηδείσεις στους κοντικνούς τους ανθρώπους,άλλοι μέσα απο το ίδιο το σύστημα γαλουχώντας τα παιδιά να έχουν παιδεία και όχι μόρφωση, αλλοι μπουκοτάροντας,άλλοι σαμποτάροντας και με όσους ευφάνταστους τρ΄πους μπορεί ο καθένας να φανταστεί.Αλλά όχι απάθεια.όχι αδράνεια. Πάνω σε αυτό φυτρώνει ο φασισμός,ο τρόμος, η αφαίμαξη.Και με αυτό τρέφονται οι γενοκτονίες, η απανθρωπιά και η εξάλειψη όλων των αξιών.
Αποφάσισε και διάλεξε πλευρά


http://www.alfavita.gr/

Ο Ισραηλινός  ακαδημαϊκός Mordechai Kedar, μελετητής της Αραβικής λογοτεχνίας και λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Μπαρ-Ιλάν δήλωσε σε εκπομπή, πως ο βιασμός των συζήγων και των μητέρων των Παλαιστινίων που πολεμούν, θα απέτρεπε τις επιθέσεις και τις βομβιστικές αυτοκτονίες.
    


Ακούστε ΕΔΩ την εκπομπή. Ο σχολιασμός του Kedar αρχίζει από στα 1:35:00

Όπως αναφέρει το μόνο πράγμα που θα απέτρεπε έναν βομβιστή αυτοκτονίας, είναι να γνωρίζει πως η αδερφή του και η μητέρα του  θα βιαστούν.

Ο Mordechai Kedar έχει ειδικευτεί στον Παλαιστινιακό πληθυσμό εντός του Ισραήλ, ενώ για 25 χρόνια υπηρέτησε της στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες, προσφέροντας τις γνώσεις για τις Ισλαμικές ομάδες.

Είναι ερευνητής στην δεξιά πτέρυγα στο κέντρο  Στρατηγικών Σπουδών Begin-Sadat του πανεπιστημίου Μπαρ-Ιλάν καθώς και ιδρυτής και σημερινός διευθυντής του  (Israel Academia Monitor), μία νεο-Μακαρθιστική ιστοσελίδα που παρακολουθεί τις υποτιθέμενες «αντί-Ισραηλινές δραστηριότητες των Ισραηλινών ακαδημαϊκών».

Στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα εθνικής εμβέλειας που έδωσε την συνέντευξη, ο ακαδημαϊκός συνάντησε αντιρρήσεις στην πρότασή του. Ο Mordechai Kedar ανέφερε πως: «δεν μίλησα για το τι κάνουμε ή δεν κάνουμε. Μιλάω για την πραγματικότητα: το μοναδικό πράγμα που θα αποτρέψει έναν βομβιστή αυτοκτονίας είναι το να γνωρίζει ότι αν πυροδοτήσει το μηχανισμό, η αδελφή του θα βιαστεί».

Το Bar Ilan είναι ένα Εβραϊκό θρησκευτικό πανεπιστήμιο που βρίσκεται σε προάστιο του Τελ Αβίβ
Πληροφορίες από Alternative Information Center (AIC)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου