Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!!!!!!!

 
  ΧΑΙΡΕ ΚΑΙΣΑΡΑ! ΟΙ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΟΙ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ!

Κάποτε ο μεγάλος μας εθνικός ποιητής, ο Διονύσιος Σολωμός, είπε: “θεωρώ εθνικό ότι είναι αληθινό”. Εγώ λοιπόν θα συμπληρώσω αυτή τη φράση του Σολωμού και θα πω ότι θεωρώ αληθινό ότι σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. 
     
   
 Γνωρίζω εκ των προτέρων ότι κάποιοι θα νιώσουν άσχημα διαβάζοντας αυτές τις γραμμές, αλλά δηλώνω ευθαρσώς ότι δεν εκλαμβάνω τη συμμετοχή της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου στο μουντιάλ της Βραζιλίας ως κάτι εθνικό.
 
Δεν θεωρώ εθνική υπόθεση τη συμμετοχή της εθνικής μας ομάδας στη συγκεκριμένη διοργάνωση, γιατί πολύ απλά αυτή η διοργάνωση δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με το πραγματικό ιδεώδες του αθλητισμού· πρόκειται απεναντίας για μια καλοστημένη, ίσως και για τη μεγαλύτερη καλοστημένη κερδοσκοπική επιχείρηση σε ολόκληρο τον κόσμο.
 
Μια επιχείρηση που δε σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αλλά την ποδοπατεί και την κουρελιάζει κάθε μέρα, ώρα με την ώρα, λεπτό το λεπτό. Παρακολουθούμε όλοι σαν αποβλακωμένοι τη μεγάλη φαντασμαγορική γιορτή ξεχνώντας ότι έχει στηθεί πάνω στις πλάτες ενός ολόκληρου έθνους που υποφέρει από τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Γιορτάσαμε την προχθεσινή νίκη της εθνικής μας βγαίνοντας στους δρόμους μαινόμενοι, όμως ξεχάσαμε μέσα σε όλο αυτό το βακχευτικό και οργιαστικό μας παραλήρημα να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή για τα παιδιά της Βραζιλίας που τα κορμάκια τους λιώνουν από την πείνα, για τα παιδάκια που μόλις πριν από λίγο καιρό έπεσαν νεκρά από τις σφαίρες των ένστολων δολοφόνων της βραζιλιάνικής αστυνομίας και που το πάναγνο αίμα τους κυλάει ακόμη ζεστό στους δρόμους και όλα αυτά μόνο και μόνο για να μην ασχημίζουν την εικόνα της χώρας σε μας τους “πολιτισμένους”· αυτό όμως που δεν ξέρουμε είναι ότι γι' αυτήν την εικόνα έχουμε και εμείς ένα τεράστιο μερίδιο ευθύνης.
  
Λυπάμαι που θα το πω, αλλά όλη αυτή η ατμόσφαιρα με τις τεράστιες γιγαντοοθόνες σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι, σε κάθε μαγαζί και εμάς όλους να μαζευόμαστε κατά χιλιάδες και να απολαμβάνουμε το θέαμα, δεν μας τιμά ως Έλληνες· μου θυμίζει την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στην αρχαία Ρώμη κατά την περίοδο των ύστερων αυτοκρατορικών χρόνων, όταν οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες διοργάνωναν μονομαχίες και θηριομαχίες στην αρένα του κολοσσιαίου προκειμένου να κατευνάσουν την οργή της μάζας, της μονίμου ηλίθιας και αποβλακωμένης ανά τους αιώνες μάζας, και να την κάνουν να ξεχάσει την φτώχεια, την κακομοιριά την καταπίεση και την εκμετάλλευση που δεχόταν εξαιτίας του κατεστημένου εκείνης της εποχής.
  
Εκείνη όμως η ατμόσφαιρα έβγαζε μια άσχημη μυρωδιά· η μυρωδιά αυτή ήταν πτωμαΐνη· μια πτωμαΐνη όμως που δεν έβγαινε από τα κατακομματιασμένα σώματα των μονομάχων, αλλά από τα θεμέλια της σάπιας ρωμαϊκής κοινωνίας που βυθιζόταν μέρα με τη μέρα όλο και πιο πολύ μέσα στο βόρβορο της διαφθοράς και της παρακμής και όδευε προς τη δύση της. Όμως, αυτή η ίδια πτωμαΐνη είναι που μολύνει σήμερα και τον δικό μας αέρα και πλανάται πάνω από τις καφετέριες, τις γειτονιές και τις πλατείες και εμείς σαν άλλοι αρχαίοι Ρωμαίοι, αντί να κοιτάξουμε να γίνουμε πιο ανθρώπινοι για τον συνάνθρωπό μας και να του απλώσουμε χέρι συμπαράστασης στην τόση του δυστυχία, περιμένουμε πότε θα αρχίσει το επόμενο θέαμα για να ακούσουμε και πάλι το νέο..
 
“Χαίρε Καίσαρα! Οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν!”

ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!!!!!!!

Enas Spyrogiannhs κλεμμένο είναι ....αλλά μου άρεσε ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου