Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Αντάρτες "του κώλου" σε μία δημοκρατία όμηρο σκοτεινών συμφερόντων.......

http://anemosantistasis.blogspot.gr/


                                    


Του Σπύρου Γουδέβενου


Στο ίδιο έργο θεατές με "αντάρτες" βουλευτές που "πείθονται" την τελευταία στιγμή.


Μην χυθεί το γάλα από την καρδάρα!


Ένα ακόμα πολυνομοσχέδιο κατατέθηκε σήμερα στην βουλή, με την μορφή του κατεπείγοντως, με σκοπό να ψηφιστεί μεθαύριο, ώστε να απελευθερωθει η επόμενη δόση, που και αυτή θα πάει εξ'ολοκλήρου στους δανειστές της χώρας. Και πάλι μέχρι χθες, είχαμε βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, που σήκωσαν "αντάρτικο", που δήλωναν ότι δεν θα τον ψήφιζαν, με αφορμή αυτή τη φορά τις ρυθμίσεις για το γάλα....Αλλά αυτά μέχρι χθες!


Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις για το γάλα, εν συντομία, βαφτίζουν "φρέσκο" το γάλα 11 ημερών, αν και οι αλλαγές που έγιναν τελευταία στιγμή, το βαφτίζουν καπως αλλιως, μην αλλάζοντας τον αρχικό σχεδιασμο. Ο σκόπός της μνημονιακής κυβέρνησης και των δανειστών, είναι να εξυπηρετηθούν αποκλειστικά οι μεγάλες ευρωπαϊκές γαλακτοβιομηχανίες, που θα εξάγουν πλέον γάλα στην Ελλάδα, θα το πουλάνε ως φρέσκο, επεκτείνοντας την κερδοφορία τους, με θύματα τους, τους Έλληνες παραγωγούς που θα δίνουν μεν "πιο φρέσκο" γάλα, αλλά σε λιγότερες ποσότητες(αφού το εισαγώμενο γάλα θα πάρει μερίδιο στην αγορά), και σε χαμηλότερες τιμές, δηλαδή πλέον κάτω του κόστους πολλές φορές, αφού ήδη υπερφολογούνται από την μία εκτοξεύοντας το κόστος παραγωγής, και από την άλλη όντας εδώ και χρόνια θύματα ενός καρτέλ, στο οποίο συμμετέχουν οι ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες, που θα τους πιέζει για ακόμα χαμηλότερες τιμές, λόγω πτώσης του τζίρου τους.


Οι "αντάρτες" βουελυτές, τελικώς πείσθηκαν.......Δέχθηκαν να καταστρέψουν τους έλληνες γαλακτοπαραγωγούς, για να σωθεί η χώρα, να πάρει την δόση, να μην πέσει η κυβέρνηση, να μην έρθει από τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και δανειστές και εγχώρια ολιγαρχία χάσουν τα αυγά και τα πασχάλια. Και στον σκοπό αυτό επιστράτευονται και βουλευτές που δεν ανήκουν τυπικά στην κυβερνητική πλειοψηφία, αλλά ουσιαστικά όλοι ξέρουμε ότι εξυπηρετούν το ίδιο σχέδιο σωτηρίας αυτών των συμφερόντων. Έτσι, και ο Λοβέρδος, που τα κίμιασε με τον Βενιζέλο ένεκα της "Ελιάς", θα υπερψηφίσει και μαζί του λογικά και ο Αηδώνης, και σε εφεδρεία οι "αποστατες" των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που μάλλον θα επιστρατευθούν στο μέλλον!

Η Δημοκράτια όμηρος συμφερόντων και μαύρου χρήματος!


Ο Ελληνικός λαός, μπορεί να του καταλογίσει κάποιος πολλά "κουσούρια", αλλά ανυποψίαστο, αφελή δεν τον λες με τίποτα. Και αυτή η μεταστροφή, κοινώς "κωλοτούμπα", πολλών βουλευτών που ενώ φωνάσκουν ότι θα καταψηφίσουν 1-2 μέρες πρν την ψηφοφορία πείθονται και τελικά ψηφίζουν το "ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ", δεν μπορεί να αποδωθεί απλά στο γεγονός, ότι θέλουν να παραμείνουν βουλευτές για 1-2 μήνες ακόμα ένεκα της βουλευτικής αποζημείωσης, γιατί πολύ απλά με ότι περνάει με την ψήφο τους, ο καθένας τους χάνει εκατοντάδες ψήφους από τις εκλογικές τους περιφέρειες, εξαιτίας της δυσαρέσκειας του κόσμου, άρα χάνουν το "βουλευτιλίκι' μια για πάντα!


Το είπε και ο Ποταμίσιος, ο Θεοδωράκης, στην πρώτη παρουσίαση του μορφώματος του, θέλοντας να στηρίξει το επίχειρημα, ότι δεν επιτρέπονται πρόωρες εκλογές, για κανένα λόγο. Πακτολός εκατομμυρίων, μαύρων, κυκλοφορεί, είπε, για να αποφευχθούν πρόωρες εκλογές.
 Κανείς εισαγγελές, βέβαια δεν τον κάλεσε, να δώσει εξηγήσεις, για την μαρτυρία τέλεσης πολλών αδικημάτων ταυτόχρονα, από έναν άνθρωπο που υπηρέτησε με ιδιαίτερη επιτυχία το σύστημα, τα τελευταία χρόνια. Βέβαια, ο Ποταμίσιος, εξίσωσε αυτούς που αποχωρούν λόγω της δυσαρέσκειας της εκλογικής τους βάσης, με αυτούς που μεταπείθονται για να στηρίξουν αντιλαίκές πολιτικές, υπονοώντας ότι και οι μεν και οι δε "λαδώνονται". Αμφιβάλλω σφόδρα, ότι αυτό ισχύει για τους βουλευτές που αποστατούν από τις μνημονιακές πλειοψηφίες, γιατί το "μάυρο" χρήμα πάντα διακινείται από οικονομικά συμφέροντα, και τέτοια συμφέροντα που θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση, και να φέρουν υπό αίρεση την μνημονιακή πολιτκή στην χώρα (με μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ), δεν τα βλέπω. Ο ΣΥΡΙΖΑ, πολεμιέται σφοδρά από όλα τα μεγάλα ακόμα και μεσαία μιντικά συγκροτήματα, και εκεί εκδηλώνεται η "ανυπαρξία" τέτοιων συμφερόντων που θα μπορούσαν να παράγουν "μαύρο" χρήμα προς αυτή την πλευρά!



Το είπε ξεκάθαρα ο Θεοδωράκη, άρα. Αυτές οι "κωλοτούμπες", είναι αποτέλεσμα της κυκλοφορίας "μαύρου" χρήματος που κυκλοφορέι για αυτο το σκοπό. Και η Δικαιοσύνη, λένε κάποιοι φίλοι, κοιμάται. Θα διαφωνήσω μαζί τους........Δεν κοιμάται, συμμετέχει με την απουσία της στο έγκλημα της άλωσης της Δημοκρατίας σε αυτόν τον τόπο. Η Δικαιοσύνη σε αυτή την χώρα, πάντα ήταν σύμμαχος, με την αστική εξουσία υπηρετώντας την πιστά. Αν και φαίνεται ότι υπάρχουν δικαστικοί λειτουργοί που τιμούν τον ρόλο τους, αυτός ο πυλώνας της Δημοκρατίας μας, φαίνεται εξίσου σάπιος με αυτόν την εκτελεστικής εξουσίας!

Τον Μάιο τους ανατρέπουμε, παντού!


Ωραίες διαπιστώσεις θα πει κάποιος, διαβάζοντας τα παραπάνω. Και σίγουρα, δεν είναι πρωτότυπες, αφού μιλάνε για παθογένειες ετών. Το μεγάλο θέμα, είναι τι κάνεις.


Οι κυβερνήσεις πέφτουν στην κάλπη, αλλά οι πολιτικές πέφτουν στον δρόμο, για αυτό πάντα, ως αριστεροί, ως άνθρωποι που θέλουν να βλέπουν λίγο πιο "βαθιά", επιμένουμε και δέιχνουμε ως κύριο όπλο του αγώνα μας, τον "δρόμο", το κίνημα, την ανατροπή πολιτικών από τα κάτω, γιατί οι πολιτικές που τις σταματάει το κίνημα, δύσκολα εφαρμόζονται στο μέλλον από οποιαδήποτε εκλεγμένη κυβέρνηση.


Σε δύο μήνες, όμως έχουμε εκλογές. Όχι εθνικές μεν, αλλά είναι πασιφανές, ότι εκλογική συντριβή μνημονιακών (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ,ΕΛΙΑΣ, ΠΟΤΑΜΙΩΝ), στους μεγάλους Δήμους, στις περιφέρειες, και κυρίως στην κάλπη των ευρωεκλογών, θα φέρει εθνικές εκλογές, σχεδόν αυτόματα! Είναι η ευκαιρία μας να σταματήσουμε την λαίλαπα σε αυτή τη φάση! 


Είναι η ευκαιρία, να δοκιμαστεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς που απευθύνεται μετά απο δεκαετίες στην πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, και αυτή η πρόταση να γίνει πράξη, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της τάξης μας, και η πράξη να γίνει αφετηρία, ώστε ο "ταξικός" εχθρός, να δεχθεί το πρώτο αλλά καίριο χτύπημα!.


Και μακριά από μένα οι "λευκές επιταγές".....Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τον λαό στον δρόμο να αποφασίζει, να καθοδηγεί,να ελέγχει!

Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου