Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Αυτά τα είπε ο Τσίπρας


9 hours ago · facebook

Αυτά τα είπε σήμερα ο Τσίπρας στην Κομοτηνή.
Αυτά τα είπε σήμερα ο Τσίπρας στην Κομοτηνή. Τα κρατάω εδώ για να τα χρησιμοποιήσω κάθε που κάποιος εξυπνάκιας πει και πάλι τα δικά του, εμφανίζοντάς τα σαν θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, και όταν ασκήσω κριτική πεταχτεί κανένας κομματοφρουρός να μου μιλήσει για "αριστερόμετρο".

  


Ο Τσίπρας, λοιπόν, είπε σήμερα:




"... η τρόικα την επόμενη μέρα θα πάει από εκεί που ήρθε. Δεν αναγνωρίζουμε κανέναν εξωθεσμικό οργανισμό που δεν έχει καμία νομιμοποίηση, όχι από την ελληνική κυβέρνηση, ούτε καν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο...


Θα αποκαταστήσουμε τις μεγάλες αδικίες, όλες τις πράξεις εκείνες που έγιναν κατά παράβαση του Συντάγματος και ταυτόχρονα θα θέσουμε σε εφαρμογή ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.


Με δυο λόγια, καταργούμε το μνημόνιο, προχωρούμε το σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση, προχωρούμε το σχέδιο για την αποκατάσταση της ανθρωπιστικής κρίσης. Στόχος μας ούτε ένας συμπολίτης μας χωρίς τη δυνατότητα να έχει πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σε ρεύμα, σε φαγητό, σε στέγαση.


Και με την κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων του μνημονίου προχωρούμε στο δύσκολο έργο της αποκατάστασης των αδικιών, όπως αυτών που αφορούν εσάς.


Όλα αυτά θα είναι πράξεις που θα αφορούν τη νέα Βουλή και τη δυνατότητά της να αποφασίζει και να ψηφίσει βάση της δημοκρατικής εντολής που θα έχει πάρει από τον ελληνικό λαό. Δεν τα θέτουμε σε διαπραγμάτευση με κανένα δανειστή. Αυτό το οποίο θα θέσουμε σε διαπραγμάτευση είναι μία λύση βιώσιμη που θα αφορά όλη την Ευρώπη για το χρέος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου