Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Δεν πιστεύω σε σωτήρες. Ο κόσμος μόνο αν συμμετάσχει στο κίνημα θα μπορέσει να σωθεί.

Stathis Drogwsis

Διαβάζω με ενδιαφέρον στο φβ κριτικές για την στάση και τις θέσεις του Σύριζα. Οι μισοί τη βγαίνουν από δεξιά."Ο Σύριζα δεν έχει στελέχη , δεν είναι σοβαρό κόμμα, είναι σταλινικοί, θα μας καταστρέψουν κτλ"

Οι άλλοι μισοί τη βγαίνουν από αριστερά." Κωλοτούμπες θα κάνει ο Σύριζα, έχει αρχίσει τη δεξιά στροφή , θα ψηφίσει μνημόνια, θα συγκυβερνήσει με τη ΝΔ"
Πολλοί λίγοι παραθέτουν επιχειρήματα. Διαβάζουν μανιωδώς συνεντεύξεις στελεχών και σα μοναχοί του μεσαίωνα αναλύουν λέξη προς λέξη και βγάζουν το συμπέρασμα που είχαν και πριν διαβάσουν τα λεγόμενα.

Και καταλαβαίνω τους πασόκους που ντρέπονται να μας πούνε τι ψήφιζαν τόσα χρόνια. Καταλαβαίνω και τους δεξιούς που όσο και να φτωχύνουν θα αυνανίζονται με τη φωτό του Σαμαρά ο οποίος ως ακροδεξιός τους έδωσε ένα νόημα στην ταλαιπωρημένη τους ζωή.

Δεν καταλαβαίνω όμως τους αριστερούς που με λύσσα βρίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ ένα κόμμα το οποίο εδώ και χρόνια ήταν στα κινήματα και έχει δώσει δείγμα γραφής.

Δηλαδή είναι τόσο σίγουροι οι αριστεροί "ψυχαναλυτές" ότι μέσα στο σύριζα όλοι θα ξεπουληθούμε για μια θέση;

Ότι είμαστε τόσο ξεφτίλες που θα κάνουμε κωλοτούμπες;
Ίσως να κρύβουν και μια μικρή ζήλεια που τα κομματίδιά τους μετά από 6 χρόνια φτωχοποίησης του κόσμου δε συγκινούν κανένα.

Δεν πιστεύω σε σωτήρες. Δε θα μας σώσει ο σύριζα. Ο κόσμος μόνο αν συμμετάσχει στο κίνημα θα μπορέσει να σωθεί.

Ο Σύριζα αυτό λέει. Όχι στη λογική της ανάθεσης. Kι έχει ανάγκη ειλικρινή κριτική.
Όσοι είμαστε μέσα δεν είμαστε λιγούρια για καρέκλες. Δε θέλουμε να πλουτίσουμε.
Καταλαβαίνω βέβαια ότι είναι πιο βολικό να τους βρίζεις όλους από το πληκτρολόγιο κάνοντας το αριστερό σου καθήκον αντί να πας στη γειτονιά σου και να κάνεις μέτωπο ακόμα και με ανθρώπους που διαφωνείς αλλά τους βλέπεις δίπλα σου στους αγώνες όλα αυτά τα χρόνια.

ΥΓ Δεν έγινα κομματόσκυλο. Και εκτιμώ πολλούς συντρόφους από την Ανταρσύα και από αλλού που έχουν και μόρφωση και συντροφική στάση.
Κυρίως με νευριάζουν οι τύποι που δεν έχουν ιδέα τι γίνεται στον σύριζα και βρίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου