Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

"Αριστερόμετρο"





"Αριστερόμετρο".

Ένας νεολογισμός που χρησιμοποιείται από όσους θεωρούν αριστερό καθετί που εμφανίζει σαν τέτοιο το κόμμα. Χρησιμοποιείται για να καταγγελθούν όποιοι εξακολουθούν να θέτουν κριτήρια ως προς το τι είναι αριστερό και τι όχι. 

Έτσι, αν πεις ότι "τον τάδε δεν τον θεωρώ αριστερό", ο οπαδός θα σου εξαπολύσει επίθεση, χωρίς να μπει στον κόπο να σου εξηγήσει γιατί αυτός θεωρεί αριστερό αυτόν τον τάδε: "κρατάς αριστερόμετρο", "παράτα το αριστερόμετρο". 

Έτσι αντιμετωπίστηκε η κριτική προς τον Τατσόπουλο, μέχρις ότου ο τύπος διέκοψε τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ουδείς από εκείνους που ενοχλούνταν από το "αριστερόμετρο" που κρατούσαμε έχει το θάρρος να υπερασπιστεί την άποψη ότι ο Τατσόπουλος είναι αριστερός.

Τώρα ο νεολογισμός στρέφεται εναντίον όσων εξακολουθούν να απεχθάνονται τύπους που, αφού συνέβαλαν στην κοινωνική καταστροφή, συρρέουν στην Αριστερά όχι σαν απλοί αγωνιστές, αλλά με αντάλλαγμα οφίτσια. 

Αύριο ο νεολογισμός θα χρησιμοποιηθεί για να κατακεραυνώνονται όσοι θα αρνούνται πως κάποιος Κουβέλης ή Λοβέρδος είναι αριστερός, επειδή ενδεχομένως θα προσεγγίσει την Αριστερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου