Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Η εξεγέρσεις δεν μπαίνουν σε μουσεία εμπρός για της γενειάς μας τα πολυτεχνεία!



    

       Συριζα Ν. Σερρων

Σαράντα χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, αντιλαμβανόμαστε όλοι και όλες ότι την Κυριακή 17 Νοέμβρη, δεν συγκεντρωνόμαστε απλώς για να γιορτάσουμε την μνήμη κάποιου ξεχασμένου ιστορικού γεγονότος. Ο αγώνας του λαού και της νεολαίας ενάντια στην Χούντα των Συνταγματαρχών έδωσε το φωτεινό παράδειγμα, για τους αγώνες που δίνει ο λαός μας στο σήμερα, απέναντι στην οικονομική εξαθλίωση που μας επιβάλλεται και στην ωμή βία που ασκεί η κυβέρνηση σε βάρος των αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας, αλλά κυρίως σε βάρος της ίδιας της Δημοκρατίας.

Η απαξίωση του κοινοβουλίου, η βίαιη επέμβαση των ΜΑΤ στην ΕΡΤ, οι παράνομες απολύσεις, οι επιτάξεις των απεργών και οι διώξεις των αγωνιζόμενων κατοίκωνν στις Σκουριές, είναι μόνο κάποια από τα παραδείγματα της βίας των μνημονίων και των δυνάμεων που τα στηρίζουν. Παραβιάζουν τους δημοκρατικούς θεσμούς, καταπατούν δικαιώματα και ελευθερίες, μας κλέβουν το μέλλον. Να τους κάνουμε παρελθόν!
Όλοι και όλες μαζί συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις της 17ης Νοέμβρίου, με στόχο να αποτελέσουν όχι μια απλή τελετή μνήμης, αλλά έναν χώρο αντίστασης στο σήμερα. Συμμετέχουμε στον αγώνα όλων όσοι παλεύουν ενάντια στη μνημονιακή κυβέρνηση και το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλλει. Απεργοί, απολυμένοι και απολυμένες, εργαζόμενοι και εργαζόμενες στο σκληρό μνημονιακό καθεστώς, νέοι και νέες, κάνουμε το Πολυτεχνείο του 2013 κέντρο των δικών μας αγώνων, προπύργιο της διεκδίκησης ενός διαφορετικού μέλλοντος. Εμπνεόμαστε από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ως κομμάτι ενός πολιτικού σχεδίου ανατροπής αυτής της κυβέρνησης μέσα από τους μαζικούς και μαχητικούς αγώνες του λαού και της νεολαίας.


Η εξεγέρσεις δεν μπαίνουν σε μουσεία
εμπρός για της γενειάς μας τα πολυτεχνεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου