Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

λέτε να ανταμώσουμε στα ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΑ....



Έτσι τελείως ξαφνικά...!
Ξαφνικά λοιπόν με μια δυο υπογραφές κάποιοι αποφάσισαν πως περισσεύεις και με συνοπτικές διαδικασίες και τελικά απολύεσαι..
.
Απολύεσαι από τα πανεπιστήμια, τους Δήμους, τα σχολεία, την ενημέρωση, τα νοσοκομεία, τον ιδιωτικό τομέα με ελάχιστη ή σχεδόν καθόλου αποζημίωση.
Απολύεσαι από τα Super Market, τα εμπορικά καταστήματα.
Απολύεσαι κι από την δική σου επιχείρηση αν είσαι μικρομεσαίος ελεύθερος επαγγελματίας, μάλλον ετοιμάζεσαι για λουκέτο, πλέον όλοι γίναμε η εύκολη λεία στα μέτρα τους και στις ορέξεις.

Πολίτες με σκυμμένο το κεφάλι, σιωπηλοί, υπερχρεωμένοι, και υποχρεωμένοι, που πρέπει να αισθάνονται τυχεροί που ακόμα έχουν την πολυτέλεια και δουλεύουν.

Η απόγνωση έχει απλώσει τα πλοκάμια της 1.200.000 άνεργοι, 5.500 αυτοκτονίες και ταΐζει τον διχασμό (μεταξύ αυτών που έχουν και αυτών που δεν έχουν ή κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους) που εντέχνως και πολύ σοφά έχουν σπείρει οι κρατούντες και βολεύονται ακόμα περισσότερο που τον καλλιεργείς άθελα σου ή ηθελημένα κι εσύ.

Τα σχολεία μας χάνουν σιγά-σιγά τον δημόσιο χαρακτήρα τους, δίνουν όλο και λιγότερα εφόδια στο μαθητή αφού ήδη από το Γυμνάσιο το παιδί χρειάζεται το φροντιστήριο (και όχι μόνο) μέχρι το Λύκειο για να πετύχει τον στόχο που εσύ ξεμωραμένε πατέρα του έθεσες και η ονειροπαρμένη μάνα του, πανάθεμά μας. Να πάει να σπουδάσει σε ένα πανεπιστήμιο που εκτός από έρευνα, πολιτισμό, μάθηση, επιστήμονες αναβαθμίστηκε και πλέον παράγει υποψήφιους ανέργους ή πανάκριβα εισιτήρια για ξενιτεμό.

Αυτή είναι η μεταρρύθμιση που επαγγέλλονται…!

Όπως "ξέμπλεξαν" με το φασισμό συλλαμβάνοντας την Χρυσή Αυγή, όπως "τέλειωσαν" με τη φοροδιαφυγή συλλαμβάνοντας τον Λάκη Γαβαλά, όπως "τέλειωσαν" με το λαθρεμπόριο καυσίμων επιβάλλοντας τον ενιαίο φόρο στα καύσιμα, όπως "τέλειωσαν" με τους μεγαλοεργολάβους των ακινήτων επιβάλλοντας το χαράτσι, όπως "τέλειωσαν" με τα καρτέλ και τα μονοπώλια πουλώντας μας ληγμένα σε προσιτές τιμές, όπως "τέλειωσαν" με τα πάρτη των μεσαζόντων κατεβάζοντας δήθεν τις τιμές σε είδη πρώτης ανάγκης.

Κι ο κόσμος γλυκαίνεται με τα ετοιματζίδικα και τις σαπουνόπερες των υποτιθέμενων συλλήψεων.
Η ΧΡΥΣΑΥΓΗ-άδα κρατά τον κόσμο καθηλωμένο στον καναπέ.

Και η κυβέρνηση δοκιμάζει ακόμη ισχυρότερα μέτρα στις δικές μας πλάτες.

Στο πλευρό μας μονάχα τα απομεινάρια της άλλοτε ένδοξης ξεφτίλας μας. Ότι απέμεινε από τον υπέρμετρο εγωισμό μας από την εποχή της ψεύτικης ευμάρειάς μας.

Στο σπίτι καθημερινά γκρίνια, στη δουλειά μούγγα, στο καφενείο ο κόσμος χαίρεται με τα χατ τρικ του Μήτρογλου, και το καινούριο γήπεδο της ΑΕΚ. Η Φατμαγιούλ ξεκίνησε νέο κύκλο επεισοδίων, τρελή αναμονή να αρχίσει ο Λαζόπουλος να γελάσουμε με την κατάντια μας. Θα κατεβούν και οι παππούδες να ξεχειμωνιάσουμε όλοι μαζί, θα βάλουμε και στραβά κουτσά λίγα λίτρα πετρέλαιο με τη σύνταξη και τι ωραία τι καλά!

H Xρυσή Αυγή είναι Ναζιστική οργάνωση και μπορεί να έχει στις τάξεις της 1000-2000-3000 ναζιστές όχι παραπάνω, είναι μέγα λάθος να θεωρούμε τους περίπου μισό εκατομμύριο ψηφοφόρους της ΝΑΖΙ και τούτο οδηγεί σε αντίθετα από τα ποθητά αποτελέσματα. Μόνο με σοβαρά επιχειρήματα, διάλογο, με την έκθεσή τους στο φως της δημοκρατίας μας της κραταιάς δημοκρατίας μας μπορείς να τους μεταπείσεις και να τους επαναφέρεις στον «ίσιο δρόμο» της αφάνειας.

Το ΚΚΕ απολύει από τον Ριζοσπάστη τον Μπογιόπουλο ως αντικομουνιστή που το εμπόδιζε να ανεβάσει τα ποσοστά του. Η άλλη αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ, πάλι πλάθει σενάρια και κάνει όνειρα για θεωρίες συνωμοσίας, πιστεύοντας πως είναι έτοιμη, πως έφτασε επιτέλους η ώρα να κυβερνήσει.
Στο παρελθόν και σε ακόμα ποιο δύσκολες συνθήκες και καταστάσεις η Αριστερά, με πολύ μικρότερη εκλογική απήχηση, είχε ανάστημα, παρήγαγε πολιτισμό, εμψύχωνε τον λαό, σήμερα σε μια τόσο κουρασμένη και τραυματισμένη δημοκρατία, αυτή η δυναμική της Αριστεράς αποτελεί ζητούμενο.

Τα νοικοκυριά καταρρέουν, η χώρα είναι αιχμάλωτη σε χέρια πολιτικάντηδων χαμηλού επιπέδου, περιορισμένου ορίζοντα και χαμηλού βεληνεκούς - δεν απέχει και πολύ η απόλυτη εξαθλίωση και υποδούλωση που ζούμε με την άτακτη και ανεξέλεγκτη εξέγερση.

Η κοινωνία, η δημοκρατία μας και ο λαός έχουν αστείρευτες δυνάμεις, όραμα, πρόσωπα και θεσμούς να πιαστεί και να εκφραστεί δεν έχει.

Δεν πρέπει να πάμε ως τις εκλογές με το σίριαλ της Χρυσής Αυγής και τους εύκολους αντιφασιστικούς διθυράμβους των δημοσιογραφίσκων στα δελτία των οκτώ, αλλά οργανώνοντας δυνάμεις δίπλα στον λαό προτάσσοντας το ένα και μοναδικό όπλο που έχουμε πάντα σε τέτοιες συνθήκες την προάσπιση, την αναζωογόνηση και το άπλωμα της δημοκρατίας, την ανακοπή της καταστροφής, την υπέρβασή της και τη χάραξη μιας νέας πορείας ακόμα και ανάμεσα από δυσκολίες αλλά με τη σιγουριά ότι οδηγεί στο ξέφωτο, δίνοντας ελπίδα στο μέλλον της χώρας και τη ζωή του λαού.

Δύσκολο μεν αλλά αναγκαίο. Μόνο η αριστερά μπορεί να το καταφέρει τούτο, όπως έκανε με την αντίσταση κατά των Ιταλογερμανών. Στελέχη η αριστερά έχει, στελέχη ο λαός έχει - οι τρόποι πρέπει να οργανωθούν, εδώ και τώρα, δημοσίως, μπροστά στα μάτια του λαού με την όλη αλήθεια πρόσταγμα και όχι στα ψηλά γράμματα, αυτά μας έφεραν εδώ.

Απ’ ό,τι φαίνεται, εκτός κι αν έχουμε άλλες ποιο σοβαρές εξελίξεις, η Αριστερά θα κληθεί να κυβερνήσει. Αν κυβερνήσει με τον λαό για τον λαό, θα ξορκίσει όχι μόνον την αρρωστημένη νοοτροπία της δημοκρατίας, αλλά και τη δική της. Θα έχει να αντιμετωπίσει «θεούς και δαίμονες», το πως και αν τελικά θα το κάνει θα κρίνει την έκβαση.

Τους τρόπους αναμένει να ακούσει ο λαός, τους τρόπους θέλει να γνωρίζει, ώστε στο πρώτο κύμα της εντολής του να προσθέσει και το δεύτερο...

Άντε να δούμε που θα βγάλει τούτο πανηγύρι, λέτε να ανταμώσουμε στα ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΑ ή όπως είπε ο Γιακουμμάτος στο ΓΟΥΡΟΥΝΑΔΙΚΑ…;

Θεόδωρος Η. Ψαλλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου