Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΥΓΕΙΑΔΑΣ



  Titsa Tsimara

Ενώ βρισκόμαστε στη δίνη της Οικονομικο – Κοινωνικής αποσύνθεσης με την μπόχα από τα πτώματα των ζωντανών να μολύνει την καθαρότητα των αριθμών για συνέχιση των μνημονιακών προγραμμάτων της σωτηρίας μας προέκυψε και η « ΧΡΥΣΑΥΓΕΙΑΔΑ ».
Η καθολική συμμετοχή μας στο νέο αυτό σπορ δικαιολογεί και την έλλειψη διαμαρτυρίας για αυτά που μας συνέβηκαν. Καταλαβαίνουμε επιτέλους γιατί δεν υπάρχει κόσμος να ξεσηκωθεί. Γιατί οι περισσότεροι δεν ενδιαφέρονται να φωνάξουν αλλά να σχολιάσουν!!!
Η κοινωνική δικτύωση, η ενασχόληση με φατσοβιβλία, τρία πουλάκια κάθονται και σελίδες που "έχει ανάψει η συζήτηση" είναι το κύριο μέλημα απ ότι φαίνεται και της νέας γενιάς πολιτών. Των καλωδιωμένων ανθρώπων. Με τη χρυσαυγειάδα το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις πραγματικά γελοιότητας.
Ολοι μετράνε πόσο μεγάλο τον βαθμό του Αντιφασισμού τους . Την ώρα που αντιτρομοκρατική ψάχνει για ευρήματα που να ενοχοποιήσουν τη Χ Α, οι καλωδιωμένοι πολίτες ψάχνουν για κείμενα και σχόλια που να τους ενθουσιάσουν ή να τους εκνευρίσουν ανάλογα με την διαβάθμιση του Αντιφασισμού τους..
Με σύμμαχο τη σιγουριά της « Ενημέρωσης » μόλις το χαζοκούτι σε συνεργασία με τους αρχιτέκτονες της συμφοράς αποφασίσει ποιο θα είναι το επόμενο "καυτό θέμα" ανοίγει το πορτάκι σ΄ ένα δρόμο και τότε όλοι να στήνονται στην ουρά χωρίς καν να μπουν στο κόπο να επεξεργαστούν όπως στις ταινίες τρόμου, καλά ,αυτή η πόρτα ήταν σφραγισμένη, μήπως δεν πρέπει να μπω? Μήπως περιμένει από πίσω κάποιος χασάπης να μου πάρει το κεφάλι?
. Ας κάνει λοιπόν ο καθένας ότι νομίζει. Αυτό το καραγκοζιλίκι που συμβαίνει να το χαίρεστε. Ενθουσιαστείτε, τσαντιστείτε, βγάλτε συμπεράσματα με αυτοπεποίθηση, περιμένετε να ακούσετε τι λένε οι πολλοί για να κολλήσετε μαζί τους οι έχοντες ανασφάλεια. Βρείτε που κρύβεται ο φασίστας, που κρύβεται ο επαναστάτης, που κρύβεται ο δημοκράτης, που είναι ο πατριώτης, που είναι αριστερός ή ο δεξιός ψάλτης. Κάντε την επανάστασης με like ή διαγραφές ανάλογα.
Η δική μου συμμετοχή θα είναι να προσπαθήσω να ανακαλύψω τις ειδήσεις που απορρίφθηκαν από τα δελτία όλες αυτές τις μέρες. Εκείνες τις ειδήσεις που λογοκρίθηκαν από τους διευθυντές παραγωγής της σαπουνόπερας. Την ορθάνοιχτη πόρτα από την άλλη μεριά που δεν ενδιαφέρεται κανείς πλέον να δει τι υπάρχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου