Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Το "Φως στο τούνελ" του Σαμαρά ήταν τελικά το τρένο που έρχεται καταπάνω μας



Δεν ξέρω πόσα ακόμα Success Story θα ακούσουμε από τον κ. Σαμαρά, αλλά το σίγουρο είναι όσα ακούσουμε τόσα ακριβώς θα είναι και τα "τσακίσματα τους". Για άλλη μία φορά τον Ιούλιο, η κυβέρνηση αφού πέρασε (με πανηγυρισμούς βουλευτών της πλειοψηφίας) τα νέα σκληρά μέτρα, διαβεβαίωνε ότι η "περιπέτεια" μας τελειώνει, αν και η ίδια η τρόικα, ενημέρωνε ότι τον Σεπτέμβρη, έρχονται ακόμα σκληρότερα μέτρα.

Το άδοξο τέλος αυτού του Success Story, ήταν το πιο ηχηρό όμως. Όχι γιατί η τρόικα, θα φέρει νέα μέτρα τον επόμενο μήνα, αλλά γιατί το "αφεντικό" του Σαμαρά, η κ. Μέρκελ ξεκόβοντας κάθε συζήτηση για κούρεμα του χρέους, έδειξε ότι ο δρόμος που θα συνεχίσει να ακολουθεί η χώρα μας, θα είναι αυτός που ακολουθεί ήδη από το 2010. Δηλαδή ο δρόμος των νέων μνημονίων, και των κυμάτων νέων δημοσιονομικών μέτρων στην Ελλάδα. Τα νέα μέτρα λιτότητας, που θα προκαλούν νέα ύφεση, θα τροφοδοτούν το "θηρίο", το δημόσιο χρέος τουλάχιστον μέχρι το 2016, που θα λήξει το επερχόμενο τρίτο μνημόνιο.
Ο Σαμαράς, ποντάροντας στο κούρεμα, πίστευε ή ήθελε να πιστεύει ότι τα μνημόνια τελειώνουν το 2014, και αντέχοντας μέχρι τότε, μετά θα έχει να επιδείξει κυβερνητικό χρόνο, χωρίς νέα μέτρα, χωρίς πολύ στενές επιτηρήσεις, διασώζοντας το πολιτικό του κουφάρι. Από πέρσι τον Ιούνιο, σε αυτό είχε βασιστεί, και μάλλον το "όνειρο" γκρεμίστηκε λίγους μήνες πριν (θα του τα είπαν τότε ιδιωτικά), και κάπως έτσι μπορεί να εξηγηθεί το "άκαμπτο" της στάσης του για την ΕΡΤ, που έδειχνε εκλογικό σχεδιασμό από μεριάς του εν μέρει, μπας και διασωθεί. Βέβαια, έχουμε ξαναπεί ότι το παρών πολιτικό δυναμικό της χώρας, είναι εξαρτημένο από τον ξένο παράγοντα, και ο Σαμαράς, ίσως υποχώρησε, μιας και η Μέρκελ, δεν θα ήθελε στον προεκλογικό της αγώνα, να έχει μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που να απαιτεί και να εκβιάζει δραστικές λύσεις, με εκλογικό κόστος για την ίδια.
Αν κάποιος πιστεύει ότι η Μέρκελ τα λέει έτσι τώρα, αλλά μετά τις εκλογές που θα έχει εξασφαλίσει την εκλογή της θα αλλάξει στάση, απατάται. Δεν είναι Ελλάδα η Γερμανία......Δεν μπορεί η εκεί κυβέρνηση, από το "Δεν θα βάλει ο Γερμανός φορολογούμενος το χέρι στην τσέπη", να πάει, στο να σώσουμε την Ελλάδα, την Πορτογαλία, ή και την Ισπανία κουρεύοντας χρέη. Γιατί κούρεμα Ελληνικού χρέους, δημιουργεί "δεδικασμένο", και "φόβους' δανεισμού προς οποιονδήποτε βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον.
Ο Σαμαράς είναι μπροστά από το προσωπικό πολιτικό του αδιέξοδο. Μάλιστα, τα πράγματα μπορεί να είναι και χειρότερα μετά τις Γερμανικές εκλογές, αφού το ενδεχόμενο να αποχωρήσει το ΔΝΤ, είναι πάντα ορατό, και αφού και μία διαπίστωση "αποτυχίας" του Ελληνικού προγράμματος, μπορεί να οδηγήσει και την Ευρώπη σε παραίτηση, αν και αυτό είναι πιο απίθανο. Και όσοι ερμηνεύουν το παραπάνω αδιέξοδο, ως πρόκριμα για εκλογές, για να σωθεί πολιτικά, να θυμηθώ ότι ο ΓΑΠ, "κάηκε" πολιτικά και δεν πήγε σε εκλογές έγκαιρα, προτιμώντας να σώσει τα συμφέροντα των δανειστών πρώτα.
Το τρένο (νέα μέτρα, περισσότερη φτώχεια, υποτέλεια, οριστική υποδούλωση έρχεται καταπάνω μας με φόρα. Ο Σαμαράς θα το λέει "φως στο τούνελ", αλλά εμείς, σαν λαός, οφείλουμε να πάρουμε τα ηνία της χώρας, ΧΘΕΣ, όχι αύριο, και να οδηγήσουμε την χώρα εκτός γραμμών. 
Δυστυχώς στο τούνελ, θα μείνουμε και πάλι, και το τρένο θα μας ακουμπήσει, αλλά θα βγούμε ζωντανοί....Και μετά η Οδύσσεια συνεχίζεται, πιο ελπιδοφόρα ελπίζουμε!.
Άνεμος Αντίστασης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου