Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

ξανάρχισε η προπαγάνδα από τα λαμόγια της κυβέρνησης ....... απολαύστε κολοτούμπες και "επιχειρήματα"...

 προπαγάνδα από τα λαμόγια της κυβέρνησης .......  απολαύστε κολοτούμπες και "επιχειρήματα"....

Η Χρυσή Αυγή δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεκανίκι της Χρυσής Αυγής  


Τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια είναι πράγματι πρωτόγνωρα, όπως και οι θυσίες τις οποίες οι πολίτες έχουν κληθεί να υποστούν. Σε αυτό το οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον κάποιοι εκμεταλλευόμενοι τον θυμό των πολιτών προσπάθησαν και πέτυχαν σε μεγάλο βαθμό να κεφαλαιοποιήσουν ψηφοθηρικά οφέλη.

Βασιζόμενοι στη λογική «Μαυρογιαλούρου», την εμπλούτισαν ο μεν ΣΥΡΙΖΑ με τη γνωστή καπηλεία της Δημοκρατίας, η δε Χρυσή Αυγή με την καπηλεία του Πατριωτισμού. Στην τελευταία του ομιλία μάλιστα ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε και τον εαυτό του, χρησιμοποιώντας αρκετές φορές τις λέξεις πατρίδα και πατριώτης, λες και εμείς όλοι οι υπόλοιποι δεν είμαστε Δημοκράτες και Πατριώτες.

Όσες φορές ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή υποδεικνύονται ως άκρα του πολιτικού συστήματος, ο ένας κατηγορεί τον άλλο. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την Χρυσή Αυγή για τις ναζιστικές πρακτικές της και η Χρυσή Αυγή τον ΣΥΡΙΖΑ για τον εναγκαλισμό του με όλους αυτούς που θεωρούν αυτοδιαχειριζόμενους χώρους τις καταλήψεις κτιρίων, για την κατασκευή μολότωφ.

Και αν όλα αυτά έχουν σχέση με τις πρακτικές που ακολουθούν, τι συμβαίνει με τον πολιτικό τους λόγο; «Μόνη λύση η άμεση διαγραφή του παράνομου χρέους και η καταγγελία του εθνοκτόνου μνημονίου». Η συγκεκριμένη δήλωση δεν ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ όπως πολλοί θα πιστέψατε. Είναι από το γραφείο τύπου της Χρυσής Αυγής. Καμία διαφορά σε όσα υποστηρίζουν αλλά και καμία πρόταση. Λειτουργούν πανομοιότυπα σε μία ρητορική καταγγελίας του μνημονίου, χωρίς να προτείνουν τίποτε.

Το μόνο που θέλουν και οι δύο είναι να υπάρχουν με υψηλά ποσοστά στο πολιτικό τοπίο. Αν διαφωνούν με την ασκούμενη πολιτική θα μας είχαν προτείνει κάποια εναλλακτική. Γνωρίζουν όμως πολύ καλά και ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή, ότι η πολιτική τους παρουσία είναι αλληλοεξαρτώμενη. Είναι το ένα κόμμα δεκανίκι του άλλου και στην πλάτη του πονεμένου από την κρίση Έλληνα, παίζουν το δικό τους ψηφοθηρικό παιχνίδι. Ούτε περισσότερο Δημοκράτες είναι, ούτε περισσότερο Πατριώτες. Κάθε φορά λοιπόν που θα ασκούν κριτική, εμείς όλοι πρέπει να τους προκαλούμε να συνοδεύεται και από πρόταση. Και για να μην κουράζονται μπορούν πλέον να εκδίδουν κοινά δελτία τύπου…

Βασίλης Τσιαλιαμάνης 26-8-2013

     

κολοτούμπες  JUNE 2012.......  


    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου