Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

H σαπίλα άρχισε να εκδηλώνεται


  Γιώργος Αλεξάτος

   


H σαπίλα άρχισε να εκδηλώνεται με την επίθεση κατά του μεταπολιτευτικού "λαϊκισμού", της "ασυδοσίας των συντεχνιών" και της "αλόγιστης χρήσης των δημοκρατικών ελευθεριών".
Αρχικά εμφανίστηκε ως "ευρωπαϊκό όραμα", εκείνα τα χρόνια που οι "υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις" της χώρας -ανάμεσα στις οποίες μια θεσούλα κατείχε και η κοινοβουλευτική Αριστερά- ήθελαν "να βάλουν την Ελλάδα να δουλέψει". Ακολούθησε το όραμα του "εκσυγχρονισμού" και κατόπιν αυτό της "μεταρρύθμισης".
Μέχρι που ξέσπασε η κρίση. Και τα οράματα αποδείχτηκαν εφιάλτες. Με τη σαπίλα να έχει εξαπλωθεί για τα καλά παντού και να κατακλύζει τον τόπο.
Έχοντας, πλέον, μετατραπεί σε βούρκο, γιατί να μην αναλαμβάνει την συγκάλυψη των υπευθύνων για τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου μια "Αριστερά" που θέλει να είναι "υπεύθυνη";
Στις μέρες μας, άλλωστε, είναι τόσο γραφικό το να μιλάς για ήθος και αξίες. Ενοχλούνται τόσοι πολλοί... Κι όχι μόνο εκείνοι που συμμετείχαν στο Μεγάλο Φαγοπότι. Όλοι όσοι "ξέρουν από σοβαρή πολιτική" ενοχλούνται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου