Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Αυτοδιοίκηση χωρίς «αναθέσεις εξουσίας» και «κυβερνητικά καπελώματα»!

Αυτοδιοίκηση χωρίς «αναθέσεις εξουσίας» και «κυβερνητικά καπελώματα»!

 Ο Σταύρος Αραχωβίτης παρουσιάζει την πρόταση πολιτών για μια άλλη Αυτοδιοίκηση στη Σπάρτη 



  
Στόχος ένας Δήμος από τον πολίτη για τον πολίτη
ΣΠΑΡΤΗ. «Οι πολίτες που υπογράφουμε την Κίνηση για μια άλλη Αυτοδιοίκηση είμαστε αντίθετοι στην Αυτοδιοίκηση με ανάθεση εξουσίας σε «άρχοντες» και με «γραμμές» από πάνω προς τα κάτω».
Αυτό επεσήμανε σε μια σημαντική συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Νότος 94.9 ο Σταύρος Αραχωβίτης, γεωπόνος, τ. βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Λακωνία.

Ως ένας από τους υπογράφοντες το κάλεσμα στην Ιδρυτική Συνάντηση της δημοτικής κίνησης – παράταξης την Τετάρτη 13/11/13 στις 7μ.μ. καλεί τους ενεργούς δημότες Σπάρτης να συμμετέχουν εφόσον διαπνέονται από διάθεση και αρχές συμμετοχικότητας και δημοκρατίας.

Ο Σταύρος Αραχωβίτης αναφέρει ότι η μνημονιακή πολιτική έχει επηρεάσει βάναυσα και καταλυτικά και την Αυτοδιοίκηση. Ο «Καλλικράτης» δημιουργεί αυτοδιοικητικά τέρατα μέσα στα οποία δεν διασφαλίζεται η διαφάνεια και η αξιοκρατία ενώ ευνοείται η σπατάλη και οι απαράδεκτες πρακτικές που χαρακτηρίζουν τις δημοτικές αρχές οι οποίες κι ελέγχονται, όπως και η Δημοτική Αρχή Σπάρτης.

Αναφερόμενος στο νέο εκλογικό Νομό θεωρεί ότι αποτελεί θλιβερή επίφαση δημοκρατικότητας και στην ουσία σαλαμοποιεί τους αιρετούς σε δημοτικές παρατάξεις χωρίς πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα αρχών.

Ακόμα και στο θέμα της παραβατικότητας των Ρομά ο κ. Αραχωβίτης το αναδεικνύει ως αποτέλεσμα των κυβερνητικών επιλογών που στερούν στην ελληνική κοινωνία στοιχειώδεις υπηρεσίες και συνθήκες αξιοπρέπειας. «Το κράτος, οι υπηρεσίες και οι μηχανισμοί του δεν προστατεύουν ούτε τις μειονότητες, ούτε τους πολίτες». Προχωρά μάλιστα ακόμα πιο πέρα αποκαλύπτοντας ότι μια μικρή μερίδα της κοινωνίας της Σπάρτης δεν διστάζει να εκμεταλλευτεί προεκλογικά τους Ρομά αλλά και τους μετανάστες που εργάζονται στην αγροτική παραγωγή με άθλιους όρους.

Μεγάλη σημασία δίνει η συγκεκριμένη δημοτική κίνηση στις συμμετοχικές διαδικασίες που είναι το ανάχωμα της κομματικοκρατίας  στην αυτοδιοίκηση. Αναφέρει χαρακτηριστικά «η δημοτική αρχή πρέπει κάθε τόσο να ανανεώνει την εμπιστοσύνη των πολιτών μέσα από δεσμευτικές συλλογικές αποφάσεις, δημοψηφίσματα και δράσεις».
Τα δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης στον Δήμο Σπάρτης θέλουν ενίσχυση και διεύρυνση.

Ο κ. Αραχωβίτης απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του Ηλία Μπόνου ανέφερε ότι η Κίνηση θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλη δημοτική δύναμη αρκεί να υπάρχει σύγκλιση στους άξονες που έχουν τεθεί ως βασικές αρχές της πρότασης. Μιας πρότασης που θα αποτελέσει θέμα διαλόγου για τους πολίτες που θα συμμετέχουν στην ιδρυτική συνάντηση της Τετάρτης  προκειμένου να προχωρήσει η διαμόρφωση του ψηφοδελτίου.

Ακούστε τη συνέντευξη του Στ Αραχωβίτη στο ραδιόφωνο Νότος 94.9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου