Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Γιατί δεν γέλασα με το "γαμώ το κεφάλι μου, μαλάκα"

http://trollingstone.gr/

Να το παραδεχτώ πρώτος απ' όλους. Άλλωστε χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει. Είναι ηλίου φαεινότερον: ψοφάω για χαβαλέ. Τρελαίνομαι να (όχι, δεν θα πω "σατιρίζω", τη μισώ αυτή τη λέξη από τότε που την οικειοποιήθηκε ο Λαζόπουλος) σπάω πλάκα, ακόμη και να γελοιοποιώ, χοντροκομμένα πολλές φορές, ίσως όχι πάντα με έξυπνο χιούμορ, πρόσωπα και πράγματα στην εποχή που ζούμε. Που είναι τόσο δύσκολη και αβάσταχτη, που εκτιμώ πραγματικά οτιδήποτε μπορεί να μου χαρίσει έστω και μια υποψία χαμόγελου.Και γι' αυτό νιώθω ότι σήμερα απέτυχα. Απογοήτευσα κι εμένα και τους (όποιους) αναγνώστες του TrollingStone. Ο πρωθυπουργός μας, ο Αντώνης ο Σαμαράς, τόσο γενναιόδωρα, μού πρόσφερε τροφή για σχόλια, για ανελέητο χαβαλέ. "Γαμώ το κεφάλι μου μαλάκα", είπε.
Κι όμως. Δεν μπόρεσα ούτε τόσο δα να χασκογελάσω. Ούτε ένα τόσο δα αστειάκι να σκεφτώ ή να γράψω. Θα μπορούσα να λογοκλέψω τα μυριάδες σπαρταριστά tweets που διάβαζα στο τουίτερ με αφορμή την απροσδόκητη αυτή πρωθυπουργική αυτοκριτική. Αλλά δεν το έκανα. Οχι μόνο γιατί θεωρώ πως στην πραγματικότητα ο χαβαλές αυτός λειτουργεί υπέρ του Σαμαρά, τον οποίον ήδη οι υποστηρικτές του παρουσιάζουν ως έναν άνθρωπο που, τη στιγμή της κούρασης από τον τιτάνιο, υπεράνθρωπο αγώνα που δίνει, είχε μια ατυχή, ανθρώπινη στιγμή, απ' αυτές που θα μπορούσαν να συμβούν στον οποιονδήποτε, αλλά και γιατί ήμουν τόσο μα τόσο οργισμένος.
Οργισμένος επειδή ο πρωθυπουργός της χώρας κάνει έκτακτο διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό για να του ανακοινώσει ως μέγιστο επίτευγμα τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, από το 23% στο 13%. Οργισμένος γιατί λόγω της επίσκεψης ενός ξένου πολιτικού, του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, απαγορεύονται για αύριο στην Αθήνα οι συγκεντρώσεις και οι πορείες με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής. Οργισμένος γιατί στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν ως δουλέμποροι(!) δύο στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, γνωστά για τους κοινωνικούς και αντιρατσιστικούς τους αγώνες, ακαδημαϊκός ο ένας, δικηγόρος ο άλλος. Οργισμένος γιατί, ενώ όλα τα ρεπορτάζ κάνουν λόγο για φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ. στην υπόθεση της σύλληψης των δύο 30χρονων αντιεξουσιαστών στη Θεσσαλονίκη, στους οποίους έχουν φορτώσει μέχρι και επιθέσεις στην... Τζακάρτα, αυτοί προφυλακίστηκαν, παρότι εμφανίζονται να έχουν ισχυρά άλλοθι.
Οργισμένος εντέλει γιατί νιώθω ότι το έλλειμμα δημοκρατίας που βιώνουμε είναι απείρως μεγαλύτερο από το οικονομικό μας έλλειμμα. Κι αυτό μ' εξοργίζει τόσο που δυστυχώς σήμερα δεν μπορούσα να κάνω χαβαλέ. Δεν ξέρω αν γαμάει το κεφάλι του ο Σαμαράς, αλλά τη δημοκρατία την έχει πηδήξει σίγουρα. Και να με συγχωρείτε για τα "γαλλικά" μου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου