Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

ούτε τσίπα..

#oute_tsipa
Να δουλεύεις στον κρατικό μηχανισμό προπαγάνδας του παραρτήματος του Υπουργείου Οικονομικών (που πριν λεγότανε ΔΤ και τώρα ΝΕΡΙΤ) και που λειτουργεί με αδιαφανείς διαδικασίες, όρους, αναθέτει δουλειές σε φίλους, γνωστούς και λοιπά συνεταιράκια φυσικά χωρίς προκηρύξεις διαγωνισμών κ.ο.κ.
Να υπακούς στις εντολές μιας κυβέρνησης που κλείνει και τη Βουλή όποτε γουστάρει για να μην αποκαλυφθούν τα σκάνδαλα της, που κλείνει σχολεία, νοσοκομεία, ιδρύματα κοινής ωφέλειας, που ρημάζει το περιβάλλον, χαρίζει τη δημόσια περιουσία, ξεπουλάει ό,τι δημόσιο – αφού πρώτα το έχει απαξιώσει στα μάτια του κόσμου – δίνει εντολές στην Δικαιοσύνη κ.ο.κ.
Να υπακούς στις εντολές υπουργών και κυβερνητικών βουλευτών, οι οποίοι ψηφίζουν νόμους που οδηγούν τους κατοίκους αυτού του τόπου στην ανεργία, την ανέχεια, εκτός συστήματος υγείας, στην αυτοκτονία…
Και παρ’ όλα αυτά να προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου και όσους κάνουν την ίδια δουλειά με σένα – αλλά δεν είναι πουλημένοι όπως εσύ – ότι παλεύεις σ’ έναν νέο φορέα «με πιστοποιητικά αξιοπιστίας και εγκυρότητας, απαλλαγμένο από τις αγκυλώσεις και τις αμαρτίες του παρελθόντος».
Προφανώς η κα Αγγελική Αγγελοπούλου, διευθύντρια Σύνταξης στη ΝΕΡΙΤ μας θεωρεί όλους μαλάκες ή δεν βλέπει το δελτίο ειδήσεων που φτιάχνει…
O πάτος της ξεφτίλας πόσο πιο χαμηλά είναι άραγε;
Ολόκληρη η δήλωση της εδώ: http://news247.gr/eidiseis/weekend-edition/oi_fyles_ths_ert_meta_to_mauro.2826208.html
Και εδώ για ευκολότερη πρόσβαση:
Αγγελική Αγγελοπούλου, Διευθύντρια Σύνταξης ΝΕΡΙΤ: "Πρωτόγνωρο επαγγελματικό εγχείρημα"
"Δώδεκα μήνες μετά...Ο χρόνος δεν γιατρεύει την πληγή, απαιτεί όμως να συνεχίσεις. Με τη ΔΤ και τη ΝΕΡΙΤ (όπου, πιστεύω ότι έπρεπε να έχουν υποβάλει αιτήσεις όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ) κάποιοι δεν διεκδίκησαν μόνο μια θέση εργασίας, πολύτιμη, εκ των ων ουκ άνευ, σε καιρούς ανεργίας. Διεκδίκησαν και τη συμμετοχή τους στην απόπειρα δημιουργίας του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.
Δεν ξέρω αν θα πετύχει, δε ξέρω αν και αύριο θα είμαι εκεί παρούσα. Ξέρω ότι από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα μαζί με τους περισσότερους συναδέλφους από την ΕΡΤ και αρκετούς από άλλα μέσα, ζούμε ένα πρωτόγνωρο επαγγελματικό εγχείρημα. Να εγγραφεί στη συνείδηση του κοινού ένας νέος φορέας με πιστοποιητικά αξιοπιστίας και εγκυρότητας, απαλλαγμένος από τις αγκυλώσεις και τις αμαρτίες του παρελθόντος. Σε δύσκολο εργασιακό περιβάλλον. Και αντιμέτωποι με επιθέσεις, πρωτοφανείς για επαγγελματίες που αναζήτησαν δουλειά και όχι κομματική στέγη. Δώσαμε τη μάχη μας και επιμένουμε.
Όμως επειδή, για κάθε πολιτισμένη χώρα, η δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι Υπόθεση Δημοκρατίας, ας το ξανασκεφτούν και αυτοί που επιμένουν στο εμπάργκο.
Η ΕΡΤ, η ΔΤ, η ΝΕΡΙΤ δεν είναι - και δεν πρέπει να είναι - κομματικά φέουδα, ή σημαίες πολιτικής ευκαιρίας. Είναι στοίχημα πολιτισμού που μπορούν να κερδίσουν κοινό και εργαζόμενοι, αν κατανοήσουν την αναγκαιότητα του και οι "απέναντι", δηλαδή το πολιτικό προσωπικό. Μπορούν;" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου