Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Δεν θέλω τον Βουδουρη, και δεν είμαι ΚΚΕ!

http://anemosantistasis.blogspot.gr/

                        
Του Σπύρου Γουδέβενου


Το κεντρικό σύνθημα του ιδρυτικού μας συνεδρίου, ήταν αυτό. Περνώντας από την φάση μία μετωπικής συμμαχίας σχημάτων της Αριστεράς, στην δημιουργία ενιαίου κόμματος (με αναγνωρισμένες πολιτικές τάσεις), Αποφασίσαμε, ότι είναι «ιερή» υποχρέωση μας, να προτάξουμε στην κοινωνία ως όραμα, ένα κόμμα που δεν θα λειτουργεί με κάθε τύπου αυθεντίες, αλλά με αποφάσεις των ίδιων των μελών του, που θα χαράσσουν την πολιτική του γραμμή και στόχευση βέβαια.
Επενδύσαμε στις Ο.Μ., ως «καρδιά» του ΣΥΡΙΖΑ, την φωνή του ΣΥΡΙΖΑ. Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι τα μόνα αρμόδια, να εξειδικεύουν τις αποφάσεις του ιδρυτικού μας συνεδρίου, με τα υπόλοιπα όργανα (Νομαρχιακές-Περιφερειακές Επιτροπές, Κ.Ε., Πολιτική Γραμματεία) να συνδράμουν προς τον σκοπό αυτό. Καμία «έκτακτη» περίσταση, «χρονική πίεση», δεν μπορεί και δεν πρέπει αν υποκαθιστά των κυρίαρχο ρόλο των Ο.Μ. Και αυτό αφορά και τις αποφάσεις του κόμματος για τις επερχόμενες εκλογές, αν και δεν υποτιμούμε απόψεις, εκτιμήσεις, της ηγεσίας του κόμματος, που συμβάλλουν στην άρθρωση από μεριάς ΣΥΡΙΖΑ ενός λόγου που φαίνεται να πείθει.


Η πρόσφατη διαδικασία έγκρισης υποψηφιοτήτων για τις 13 περιφέρειες της χώρας όπως και για τον Δήμο Αθηναίων, αφήνοντας σε αυτό το σημείο την όποια κριτική σε πρόσωπα, δεν τιμά τις καταστατικές αρχές μας, για την λειτουργία του κόμματος μας. Και ενώ οι αυτοδιοικητικές εκλογές μας έχουν απασχολήσει από τον Σεπτέμβριο, όλο το διάστημα μέχρι σήμερα μπορεί να χαρακτηρισθεί από αδράνεια, αφού δεν δόθηκε ευκαιρία στις Ο.Μ., να ξεκινήσουν τι πολιτικές διεργασίες, ξαφνικά μία μέρα πριν την σύγκλιση της Κ.Ε., στις1 Φλεβάρη, κατατίθονται προτάσεις υποψηφιοτήτων προς έγκριση σε αυτή, από την ηγεσία του κόμματος. Στην καλύτερη περίπτωση, αναφέρονται συζητήσεις σε «κλειστά» δωμάτια περιφερειακών επιτροπών στο παρελθόν, που έφεραν αυτές τις προτάσεις ως αποτέλεσμα… Τι συζήταγαν;; Ποιος τους εξουσιοδότησε;; Οι Ο.Μ. πάντως ΟΧΙ! Ακόμα και η πλειοψηφία των μελών της Κ.Ε., φέρεται να αγνοούσαν τι εισηγήσεις.

Η εσωκομματική μας Δημοκρατία, δοκιμάστηκε, και στο εσωτερικό της Κ.Ε., αφού ήρθαν 13+1 προτάσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίες με απόφαση πάλι της ηγεσία έγιναν μία πρόταση…….. Τι και αν οι 14 περιπτώσεις αφορούσαν ξεχωριστές γεωγραφικές περιοχές, με τα ιδιαίτερα πολιτικά χαρακτηριστικά που έχει κάθε μία, τι και αν μιλάγαμε για 14 ξεχωριστές πολιτικές προσωπικότητες, η ηγεσία του κόμματος μετέτρεψε τα 14 ερωτήματα στο εξής ένα…. Θα στηρίξετε, ακόμα και αν διαφωνείτε κάπου, την πρόταση της ηγεσίας;; Και να ξαναθυμηθούμε ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι «αρχηγικό κόμμα», και οι προτάσεις κρίνονται από περιεχόμενο τους, και όχι από τον φορέα τους!

Το αίσιο τέλος του λάθους «Καρυπίδη», άφησε ίχνη……

Κατά την Κ.Ε. ο Πρόεδρος φέρεται να είπε, καλώντας να ψηφιστεί το πακέτο(13+1) θα στηρίξετε την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ, ή θα απέχετε;;


Η εικόνα, παραπέμπει σε κάλεσμα θολής συμπαράταξης ή ….ανταρσία. Αλλά μέσα στο «πακέτο» , ήταν και ο κύριος Καρυπίδης, που τις επόμενες μέρες μάθαμε ότι είναι τουλάχιστον εχθρικός προς τους Εβραίους, και ότι η θεώρηση του επηρεάζεται από υιοθέτηση απόψεων από βιβλία που πουλάνε ο Λιακόπουλος και ο τηλε-βιβλιοπώλης Υπουργός υγείας. Επίσης ήταν άνθρωπος που αμφέβαλλε , αν ήταν ποινικά κολάσιμη η δράση της φασιστικής Χρυσής Αυγής.

Είμαστε πεπεισμένοι, ότι η ηγεσία του κόμματος αγνοούσε τις παραπάνω απόψεις του Καρυπίδη (ήταν εμφανές, άλλωστε, από τις πρώτες αντιδράσεις, πως η αποπομπή του ήταν βέβαιη), αλλά η πρόκριση του ως υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, για αυτές τις λίγες μέρες, δημιούργησε θέμα αξιοπιστίας του κόμματος ενώπιον της κοινωνίας. Το κόμμα για λίγες μέρες, φάνηκε, ότι παραβιάζει όχι απλά δικές του αρχές, αλλά αρχές της Αριστεράς συνολικά (στάση σε ρατσισμό). Άλλωστε και οι αντίπαλοι μας, περιμένουν εμάς στην γωνία, για να εκμεταλλευθούν αστοχίες μας, με την ελπίδα να διασωθούν οι ίδιοι πολιτικά. Και μην ξεχνάμε, ότι αν η Αριστερά απαγοητεύσει, η σκιά του φασισμού φαντάζει καθοριστικά απειλητική για την χώρα. Ακόμα και μετά την αποπομπή Καρυπίδη όμως, ως πρωτοπορία αυτού του τόπου, δώσαμε δείγμα μη σοβαρών πολιτικών χειρισμών, και ύπαρξης μη σοβαρών-συνεπών με τις αρχές της Αριστεράς στελεχών του κόμματος (και μιλάμε για το 9-3 υπέρ Καρυπίδη στην Περιφεριακή Επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας, μία περιφερειακή που αποτελείται από βουλευτές και συντονιστές νομαρχιακών επιτροπών)


Οι αντικαταστατικές συμμαχίες με «πολιτικά» νεκρούς

Η απόφαση του συνεδρίου μας για συμμαχίες εκτός Αριστεράς, αναφέρει: «Στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική, πολιτική ανατροπή και την αριστερή διακυβέρνηση θα διαφυλάξουμε τη φερεγγυότητα και αξιοπιστία μας. Πρόσωπα και δυνάμεις του χρεοκοπημένου και υπόλογου πολιτικού κόσμου, ιδίως όσοι αποδέχθηκαν την πολιτική του μνημονιακού μονόδρομου και έπαιξαν ενεργό ρόλο σε μνημονιακές κυβερνήσεις από θέσεις ευθύνης, δεν μπορεί να έχουν ρόλο στην κυβέρνηση της»

Αρχικά θα πρέπει να επισημάνουμε, ότι η διοίκηση Περιφερειών, είναι κομμάτι της διακυβέρνησης του τόπου. Μέχρι σήμερα, Δήμοι, Περιφέρειες, άλλωστε έχει αποδειχθεί ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, έχουν ασκήσει μέχρι σήμερα μνημονιακές πολιτικές, απολύοντας εργαζόμενος, εκχωρώντας υπηρεσίες και δημόσια υπηρεσίες σε ιδιώτες, κτλ Άρα, οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να εμπνέουν την αναγκαία εμπιστοσύνη στα μέλη του, αλλά κυρίως στην κοινωνία που απευθυνόμαστε, ότι θα συγκρουστούν μέχρι τέλους με τέτοιες πτυχές μνημονιακών πολιτικών.

Σαφέστατα στα πλαίσια συμμαχιών, θα τύχει να βρεθούμε, και βρισκόμαστε καιρό τώρα άλλωστε, με ανθρώπους που στο παρελθόν βρέθηκαν στις τάξεις του παλαιού δικομματισμού, Με ανθρώπους, όμως που κατανοούν πλήρως τα αδιέξοδα των εφαρμοζόμενων μνημονιακών πολιτικών, και είτε μέσα από τις τάξεις μας, είτε βαδίζοντας δίπλα μας, δίνουν πλέον ένα στίγμα αντίστασης, απέναντι σε αυτές τις καταστροφικές πολιτικές..
Ο κύριος Βουδούρης, δεν μπορεί να θεωρηθεί μία τέτοια περίπτωση, απλά και μόνο γιατί δεν ήθελε να ψηφίσει μέτρα το 2012, την ίδια στιγμή που την επομένη της ανακήρυξης του ως υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, έλεγε ότι καλώς ψήφισε το μνημόνιο το 2010……Κάτι έχει χάσει ο κύριος Βουδούρης;; Μήπως αγνοεί τις αναφορές που βγήκαν μετά στην δημοσιότητα για χαλκευμένα στοιχεία που έδωσε η ΕΛΣΤΑΤ για να διογκωθεί το χρέος και να υπερβεί το 120%;; Μήπως ξεχνάει ότι ΔΝΤ, και άλλοι παραδέχονται το λάθος του πρωτου μνημονίου;; Μήπως ξεχνάει τις πρόσφατες δηλώσεις Μέρκελ, ότι η Ελλάδα μπήκε στα μνημόνια, απλά για να σωθεί το ευρώ, με την ίδια να καταστρέφεται;;; Όλα αυτά που ξεχνάει ο κύριος Βουδούρης, τα ξεχνάει σήμερα, ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Στουρνάρας επίσης….

Και στο κάτω-κάτω, γιατί να προκαλέσουμε τα ίδια τα μέλη μας, αλλά και τις τοπικές κοινωνίες της Πελοποννήσου, ορίζοντας ως υποψήφιο, έναν άνθρωπο που μέχρι χθες στοιχιζόταν εμμέσως σε αυτήν την «θολή Κεντροαριστερά», στην οποία πρωταγωνιστούν ΠΑΣΟΚ, 58, ΔΗΜΑΡ, Λοβέρδοι και άλλοι αμετανόητοι. Μια Κεντροαριστερά, που όπως την ορίζουν οι παραπάνω δεν υπάρχει πλέον στην κοινωνία, παρά μόνο στις εκπομπές του Πρετεντέρη, και στα δημοσιεύματα των εφημερίδων του Ψυχάρη.

Και εκλογικά, αν και ο σκοπός δεν αγιάζει ποτέ τα μέσα, μιλάμε για μία πολιτική προσωπικότητα που όχι μόνο δεν διεμβολίζει τον πολιτικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε και αυτό των αμιγώς μνημονιακών! Πολιτικά νεκρός, λοιπόν ο κ. Βουδούρης, και καλούμαστε εμείς να επωμιστούμε το βάρος της «όσφρησης» της «αποσύνθεσης» του!

Είμαι πεπεισμένος, ότι οι σύντροφοι από την Πελοπόννησο, θα έχουν να προτείνουν υποψηφιότητες, τιμώντας ακόμα και το πνεύμα των συνεργασιών, οι οποίες όμως θα συμβαδίζουν με αρχές και ηθικές αξίες του ΣΥΡΙΖΑ, και δεν θα παραβιάζουν πολιτικές αποφάσεις του. Και βέβαια, όποιος δεν θέλει τον Βουδούρη, δεν είναι ΚΚΕ……

Τον Βουδούρη, δεν το θέλουν, ούτε οι παλιοί μνημοναιακοί φίλοι του, και ούτε αυτούς που έδερνε η αστυνομία της τότε κυβέρνησης του, στο Σύνταγμα το 2011, και σήμερα προφανώς θεωρεί πως καλώς έπραττε! Και σίγουρα προκαλεί τεράστια αποστροφή στους παλαιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, που δεν θέλουν βλέπουν σύμβολα της σαπίλας του ΠΑΣΟΚ!

Και δεν είναι μνησικακία αυτό. Απαίτηση απονομής δικαιοσύνης είναι, να μην περάσουν στον βρόντο πολιτικές πράξεις που μας εξαθλίωσαν και μας εξευτέλισαν, ως λαό. Πράγμα που θα ζητηθεί από τον λαό την πρώτη μέρα, της κυβέρνησης της Αριστεράς, που θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα του λαού. Και έτσι θα πείσουμε και τους «μη αριστερούς», ότι δεν είμαστε μία από τα «ίδια»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου