Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Δεν εκβιαζόμαστε.. θα το παλέψουμε..
είτε βγούμε έξω απ´το μαντρί είτε μείνουμε μέσα, το θέμα είναι να σταματήσουμε να είμαστε γίδια.

   http://www.stokokkino.gr/
Αυθόρμητο κι έκτακτο κάλεσμα μέσα από τα social media για συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την Πέμπτη στις 18.00, με κεντρικό σύνθημα «Δεν εκβιαζόμαστε, Δεν υποκύπτουμε, Δεν φοβόμαστε, Δεν κάνουμε πίσω, Νικάμε»


"Το βράδυ της Τετάρτης 4/2 ο αρχιτραπεζίτης Ντράγκι επέλεξε να παίξει το παιχνίδι της Μέρκελ ξανά και να εκβιάσει τον ελληνικό λαό και τη νέα ελληνική κυβέρνηση.

Δεν πρόκειται να υποκύψουμε ξανά στον εκβιασμό.
Ούτε εμείς που τα τελευταία πέντε χρόνια ζούμε υπό το ζυγό των μνημονίων, ούτε η κυβέρνηση Τσίπρα που ανέλαβε πριν λίγες μέρες και τιμά την εντολή που της έδωσε ο ελληνικός λαός.

Δεν μας φοβίζει κανένας. Η Δημοκρατία μίλησε και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μην την ακούσει.

Κατεβαίνουμε στο Σύνταγμα και τις άλλες πλατείες της χώρας την Πέμπτη 5/2 στις 18.00 και όσες άλλες μέρες χρειαστεί, για να στείλουμε το μήνυμα σε όσους νομίζουν ότι μας έχουν στο χέρι, ότι κάτι δεν έχουν καταλάβει καλά.

Η εποχή του γονατισμένης Ελλάδας και των υπάκουων κυβερνήσεων, τελείωσε.

Στηρίζουμε την αμετακίνητη στάση της κυβέρνησης μας.

Στέλνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους λαούς της Ευρώπης που περιμένουν από την Ελλάδα να στείλει το μήνυμα της αξιοπρέπειας και του τερματισμού της λιτότητας!"

Κάλεσμα υπάρχει επίσης για Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Χανιά, Καστοριά και άλλες πόλεις.Αυτός που αντιτάσσεται στην επίθεση της ΕΚΤ και του Βερολίνου αγνοώντας το ελληνικό κεφάλαιο είναι το ίδιο αβλαβής για τον αντίπαλο όσο και ο άλλος που αντιτάσσεται στο ελληνικό κεφάλαιο αγνοώντας τα διεθνή στηρίγματά του.

Ένας "πατριωτισμός" χωρίς αγώνα κατά του ελληνικού κεφαλαίου είναι τόσο αδιανόητος όσο και ένας "διεθνισμός" που δεν βάζει στο στόχαστρο τα διεθνή κέντρα της καπιταλιστικής κυριαρχίας.

 · Αύριο μια καλή κίνηση θα ήταν μέχρι να φθάσει ο Βαρουφακης στον Σοιμπλε να μοιράζει μπουρμπουαρ σε ξενοδοχείο κλπ σε δραχμές... 


  

  

Όμως οι προειδοποιήσεις της πρώην αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν σαφείς. Δε θα αναγνώριζαν μνημονιακές συμφωνίες. Δεν ήταν κάτι κρυφό. Το γνώριζαν και οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο. Είχαν όλο τα χρόνο να αλλάξουν τους κανόνες τους και ιδίως εκείνον που έλεγε ότι δε μπορούν να πετάξουν καμία χώρα από την ευρωζώνη, αν η ίδια δεν το ζητούσε. Δεν τον άλλαξαν. Τους έφαγε η σιγουριά. Έχασαν και θύμωσαν. Στα παπάρια μας.

Τώρα απειλούν ότι θα μας χρεοκοπήσουν, θα στραγγαλίσουν την οικονομία μας, θα μας στεγνώσουν από ρευστότητα. Ξεχνώντας φυσικά τη βασική αρχή της Αλληλεγγύης, όπως επαναβεβαιώθηκε και στη Συνθήκη της Λισαβόνας. Αυτοί βέβαια είναι κανόνες που ισχύουν μόνο όταν η Γερμανία έχει οικονομικές ανάγκες για την επανένωσή της. Όταν άλλες χώρες αντιμετωπίζουν κρίσιμες στιγμές, ισχύουν οι κανόνες της Βοήθειας μετά Ανταλλαγμάτων και Αυστηρών Προϋποθέσεων.


Εδώ είμαστε. Ας μας χρεοκοπήσουν, λοιπόν. Καμία χώρα δε σβήστηκε από το χάρτη επειδή χρεοκόπησε. Από το χάρτη σβήνονται μόνο χώρες που κατακτήθηκαν και υποτάχθηκαν. Εδώ είμαστε. Ας μας στραγγαλίσουν οικονομικά. Ξέρουν πολύ καλά, ότι σε περίπτωση στραγγαλισμού δε θα πάθει ζημιά μόνο ο δικός μας λαιμός. Θα πρέπει να λογοδοτήσουν κάποιες κυβερνήσεις στους λαούς τους για ποιο λόγο έχασαν κι όσα χρήματα θα μπορούσαν να πάρουν πίσω. Και φυσικά δεν είναι αυτή η μόνη επίπτωση. Θα υπάρξουν και άλλες. Μένει να δούμε, λοιπόν, ποιος άλλος θέλει να βάλει το λαιμό του στην ίδια θηλιά με το δικό μας. Γιατί, αυτή η θηλιά με την οποία μας εκβιάζουν, είναι πολύ μεγάλη μόνο για έναν.Ζούμε στην εποχή που η παράδοση άνευ όρων βαφτίστηκε σε λογική...
Παρακαλούμε πολύ τα νεοφιλελέ ανθρωπάκια και τους δειλούς να υψώσουν λευκή σημαία και να τους στείλουμε για ανταλλαγή χρέους στην Γερμανία να εργάζονται με 300 ευρώ και χωρίς εργασιακά δικαιώματα...
Οι υπόλοιποι λέμε να το παλέψουμε... :ΡΡΡ


Διαβάζω σε κάμποσες αναρτήσεις πως ο Βαρουφάκης είχε προβλέψει τη σημερινή επίθεση της ΕΚΤ και του Βερολίνου πριν από ένα δίμηνο.

Να υπενθυμίσω πως ακριβώς επειδή προβλέπονταν ανάλογες επιθέσεις και ξέραμε πως η διεκδίκηση της απεμπλοκής από τη μνημονιακή επικυριαρχία δεν θα ήταν περίπατος, ήταν κάμποσοι αυτοί που μιλούσαν για την ανάγκη να υπάρξει ετοιμότητα από μια ενδεχόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς ήδη από το 2012.

Να πω ονόματα; Λαπαβίτσας, Λαφαζάνης, Τόλιος, Βατικιώτης, Παπακωνσταντίνου, Κουβελάκης, Μπελαντής και πολλοί άλλοι. Που αντιμετωπίστηκαν σαν κινδυνολόγοι... 

Αυτά απαιτούν οι Γερμανοί ... Που είναι και φίλοι Μας ...
    


Θεωρω δεδομενο πως στην διαπραγματευση ελληνικης και γερμανικης πλευρας, πολλοι Ελληνες θα ναι με Μερκελ πιο φανατικα κι απο τον Σοιμπλε. 

   
Για να διαδίδει ο Σαμαράς και το ακροδεξιό επιτελείο του ότι η Ν.Δ. πρέπει να ‘ναι πανέτοιμη και με «το όπλο παρά πόδα» για να ξανακυβερνήσει σύντομα, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θα ‘ναι μια σύντομη «παρένθεση», πάει να πει ότι και γνώστης ήταν της μεγάλης επίθεσης που εξαπολύει η Γερμανία από απόψε ενάντια στη νέα Ελληνική κυβέρνηση και στο λαό που την εξέλεξε και πιθανός συνδιαμορφωτής αυτής της επίθεσης…
  Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου